Les entitats de la cultura popular i tradicional de Granollers es dotaran un pla específic per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes en aquest àmbit. Divendres passat es va presentar a La Troca la campanya comunicativa “La nostra veta veta les violències masclistes”, en la qual ja han treballat les entitats juntament amb els serveis de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament i la cooperativa Quatre Cantonades.
Des de novembre de 2023, les 11 entitats de cultura popular i tradicional han començat un projecte de prevenció i abordatge de les violències masclistes amb l’objectiu de treballar-les conjuntament. Per això s’ha creat una comissió que es reuneix un cop al mes. En els propers mesos, les trobades se centraran a crear un protocol específic.
A la xerrada, Ariadna Prat, membre de Quatre Cantonades, va presentar els grans reptes amb els quals el feminisme es troba en aquests casos. “És saber quan hem de fer prevenció de les violències masclistes i quan hem de fer un abordatge. També ens cal saber identificar la tensió constant que hi ha entre la tradició i la reproducció de rols de gènere i, finalment, entendre que no podem polaritzar-nos quan hi ha una agressió.” Prat va exposar que una de les coses més necessàries és fer un acompanyament, tant de la víctima com de l’agressor per tal de conscienciar sobre el fet que hagi passat i evitar que es torni a produir.
L’acte va acabar amb la intervenció del públic –amb membres de totes les entitats de cultura popular– que va manifestar les seves preocupacions, però que es va mostrar compromès per tenir un protocol de prevenció i abordatge de les violències masclistes. “La cultura popular ara mateix crec que es troba en un molt bon punt per intentar canviar les coses.”
{{ comment.text }}