El cap de la Policia Local de la Garriga es jubila

Francesc Carrera deixa la Policia Local de la Garriga per jubilació. Feia més de 18 anys que n’era el cap

Més de 37 anys de trajectòria com a policia local i més de 18 com a cap de la Policia Local de la Garriga. És el full de serveis de l’inspector Francesc Carrera, que, amb 63 anys acabats de fer, el proper 1 de juliol passarà a estar oficialment jubilat. S’hauria pogut jubilar fa ja quatre anys, amb 59. Però ho ha allargat. “Quan fas una feina que t’agrada, no és un problema.”

Ara, però, vol aprofitar la jubilació per viatjar i per llegir molts llibres que té pendents. “Sobretot de filosofia, que és la base de la cultura.” A la Garriga, un dels cinc caporals del cos farà de forma provisional les funcions de cap mentre es convoca un concurs per cobrir la plaça d’inspector en cap.

Carrera, que és llicenciat en Psicologia, va començar la seva trajectòria a la Guàrdia Urbana de Barcelona l’any 1986. Es va fer policia “per vocació” i amb voluntat de servei, que considera que és clau per a tot policia. “Sempre ho havia volgut ser”, detalla a EL 9 NOU. Va estar a la Guàrdia Urbana de Barcelona fins l’any 1999 treballant a la policia comunitària al districte de Ciutat Vella. Aquí va fer l’ascens a caporal. El 1999, arriba a la Policia Local de la Roca, ja com a cap del cos. S’hi va estar fins l’1 de setembre de 2004, quan va guanyar la plaça de cap a la Policia Local de la Garriga i s’hi va incorporar.

El cap de la Policia Local valora com a “molt positiva” la feina d’aquests anys a la Garriga amb una tasca molt orientada a la prevenció. “S’han fet molts controls per afrontar les diverses problemàtiques”, explica Carrera, que veu la Garriga com un poble molt tranquil. Posa l’exemple de les concentracions de cotxes postpandèmia on es van buscar solucions per evitar-les, com no permetre els aparcaments o la circulació en determinats carrers i hores.

Durant aquests anys, la plantilla de la policia local s’ha doblat. Ara són 31 efectius, amb 5 caporals i 25 agents més els administratius. “Hi ha molt bona plantilla”, ressalta. També s’han millorat molts aspectes tècnics. Per exemple, la instal·lació de càmeres amb lectors de matrícules. “Són de gran ajuda a l’hora d’esclarir fets delictius.”

Però també es queda amb petits canvis que han millorat la vida de la gent. Per exemple, la supressió dels aparcaments rotatius cada 15 dies d’alguns carrers. “Els dies 1 i 15 de cada mes tenien a comissaria gent enfadada perquè se’ls havia endut el cotxe la grua.” O el canvi de recorregut de la Mitja Marató per fer-la compatible amb la mobilitat interna del poble.

El nen que va portar uns diners trobats en un caixer

A l’hora de recordar actuacions de la policia local, posa en valor la tasca de la policia assistencial o petites situacions com la d’un nen amb el seu avi que un dia es van plantar a comissaria amb 100 euros que havien trobat en un caixer automàtic. “Es van fer gestions amb el banc i es va poder trobar el propietari dels diners.”

O els mesos de la pandèmia de la covid. “Vam haver d’adaptar-nos però ens va permetre ajudar encara més la gent. Gairebé érem els únics que estàvem al carrer. Va ser excepcional per a tothom, també per a nosaltres, però va ser gratificant poder fer coses per la gent.”

A banda, Carrera valora i agraeix el tracte amb la gent del poble. “Sempre ha estat molt cordial.” Tot i que “també hem de posar multes”, defensa com un element central de la seva feina poder ajudar les altres persones.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 898 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't