La Fundació El Xiprer va voler celebrar el seu 25è aniversari amb uns xiprers que han anat passant de casa per casa. En rebre’ls, es demana a les persones que n’acullen un que facin una acció solidària i, després, el passin a una altra persona. El fotògraf Jordi Ribó, de Granollers, va rebre un dels xiprers al febrer i va pensar que la seva acció solidària podria ser fer una fotografia als voluntaris de l’entitat. “Em van passar el xiprer i va ser com un senyal. Cada any faig una acció solidària i vaig pensar que la podria fer amb El Xiprer.”
La idea inicial es va anar fent gran i, durant tres mesos, Ribó ha acabat fent retrats d’estudi a més de 140 voluntaris d’El Xiprer al seu estudi del centre de Granollers. Són la majoria de les 160 persones que actualment fan voluntariat al magatzem d’aliments, a la cuina i altres activitats d’El Xiprer.
L’acció de la Fundació El Xiprer es presenta dijous en l’acte d’agraïment a la tasca del voluntariat que es farà al cinema Edison. Es presentaran les imatges i es projectarà un documental fet amb la col·laboració d’Albert Barceló. També hi col·laboren el músic Jordi Pegenaute o el cor In Crescendo, entre d’altres. “Per El Xiprer, tothom diu que sí.” Elena Frauca ha fet la portada del catàleg que recull tots els retrats.
Totes les imatges són en blanc i negre i s’acompanyen del nom del voluntari i de la tasca que fa a El Xiprer. Hi ha retrats de primer pla però també n’hi ha de mig cos o de cos sencer. Ribó combina fons de color negre i blanc. En alguns casos, els voluntaris apareixen amb elements que remeten a la seva tasca a l’entitat social.
“L’experiència amb tots ells ha estat molt xula. He mirat de captar el seu caràcter per poder fer el reportatge. Tothom ha quedat molt content”, celebra Ribó. “És un detall molt bonic que quedarà per a El Xiprer i per als seus voluntaris”, valora Natàlia Sanchís, gerent de la Fundació El Xiprer.
{{ comment.text }}