Granollers estrena aquest dimarts la recollida de trastos porta a porta i sense cita prèvia

Els veïns hauran de treure els trastos entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit el dia de la setmana que els correspon

L’Ajuntament de Granollers estrena aquest dimarts un nou sistema de recollida de residus voluminosos que es farà porta a porta. A més, passa de funcionar amb cita prèvia, com fins ara, a fer-ho sense però amb un dia de recollida assignat segons els barris de la ciutat.

El nou model forma part de les millores previstes amb el nou contracte de recollida de residus i neteja viària de l’any 2022 i que ja ha incorporat altres millores com la recollida d’oli de la cuina, la concentració de contenidors en àrees de recollida amb totes les fraccions disponibles o la millora de la neteja viària.

Amb el nou sistema, els veïns hauran de treure els trastos a la porta a casa el dia de la setmana assignat segons els barris. Ho hauran de fer entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit. Dilluns, per exemple, la zona del centre, dimarts, a barris com Congost i Can Gili, dimecres a la zona del Lledoner i l’Hostal, dijous a Tres Torres o Can Bassa; i diumenge, a la Font Verda o Sant Miquel. Durant els primers dies, un equip d’agents cívics informarà dels canvis.

Distribució per dies de la recollida de voluminosos / Ajuntament de Granollers

La distribució per dies s’ha dissenyat d’acord amb les dades històriques de residus voluminosos recollits per barris. També s’han pensat per fer-les el més eficients possibles i reduir l’impacte ambiental.

Els habitatges situats en zones disseminades o aquells que estan en polígons industrials hauran de seguir trucant a l’Oficina de gestió de residus i neteja viària per concertar un dia de recollida.

Només un 25% de les recollides havien estat comunicades

Cada any, es fan 14.500 recollides de residus voluminosos a Granollers. Tot i que el model vigent fins ara, funcionava amb cita prèvia només un 25% de les recollides que es fan havien estat convocades prèviament. La resta -tres de cada quatre- són fruït d’abocaments incívics, generalment, al costat dels contenidors de residus. La majoria de materials que es recullen són matalassos, mobles de cuina i armaris.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 333 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't