L’Ajuntament de la Roca està actualitzant les dades de la norantena de masies aïllades que hi ha al municipi per disposar d’informació que pugui ser útil en cas que s’hi produeixi algun incident o hi hagi una emergència que les pugui afectar. Tècnics municipals estan visitant totes les cases i estan recollint dades com les coordenades UTM on es troben, el tipus de residència (habitual o d’estiueig), el nombre de persones que hi viuen o hi fan estades i si tenen algunes necessitats sanitàries específiques.
També anoten altres informacions d’interès: si tenen fetes les franges de 25 metres d’autoprotecció respecte a les zones boscoses, si disposen d’un pla d’evacuació en cas d’emergència o si disposen de maquinària que pogués ser útil (per exemple, tractors per llaurar camps en cas d’un incendi forestal).
Per Daniel Valls, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, “és molt important protegir els veïns que viuen més aïllats”. L’actualització de les dades permet “donar respostes més efectives davant d’incendis, tant pel que fa a l’evacuació com pel que fa a la reacció”. “La sequera i la previsió d’altres temperatures fan encara més urgent disposar de plans de protecció civil per assistir la població, sigui on sigui”, afegeix el regidor.
Pla de protecció civil local
L’actualització del cens de masies és una de les dades que formen part del Document Únic de Protecció Civil Municipal (Duprocim) que l’Ajuntament de la Roca ha començat a confeccionar. Aquest tindrà en compte els diversos riscos que poden afectar el municipi d’acord amb el model de document que impulsa el Departament d’Interior de la Generalitat.
Amb el Duprocim, es vol disposar d’una guia que permeti prevenir riscos cap a persones o béns. També que garanteixi una resposta ràpida i adequada davant de les possibles situacions d’emergència. La llista inclou riscos químics per accidents en empreses o en el transport de mercaderies perilloses, incendis forestals o situacions derivades de fenòmens naturals: inundacions, ventades, nevades o terratrèmols. També inclouen situacions d’emergències sanitàries per onades de calor, temperatures molt baixes o concentracions de persones.
{{ comment.text }}