L’església de Mollet redueix a la meitat la despesa elèctrica amb les plaques solars

Les mesures per reduir la despesa energètica del temple s’han pogut aplicar amb una herència que va rebre la parròquia de Sant Vicenç

L’església de Sant Vicenç de Mollet és, des d’aquesta setmana, una de les més sostenibles de tot el bisbat de Terrassa. Si fa aproximadament un any es va convertir en la primera a tenir plaques solars fotovoltaiques a la teulada de tota la demarcació episcopal, en els propers dies té previst estrenar un nou sistema de climatització amb aerotèrmia que substituirà, a l’hivern, els antics radiadors elèctrics que, des dels anys setanta, estaven adossats a les columnes del temple.

Aquestes són dues de les iniciatives que, en matèria d’estalvi energètic i reducció de l’emissió de contaminants a l’atmosfera, ha pres la parròquia de Sant Vicenç. La tercera és el canvi de tota la il·luminació de la nau central i el presbiteri per llums LED.

La nova il·luminació de leds del temple
La nova il·luminació de leds del temple / Griselda Escrigas

El rector i arxiprest, David Abadías, explica que ara només falta fer el canvi a la capella del Santíssim. A més de reduir el consum, el canvi ha permès millorar la il·luminació. “És una lluma més càlida i, a més, una il·luminació més estudiada i adaptada a cada zona.”

Pel que fa a les plaques fotovoltaiques, Abadías explica que se n’han posat 23 i que, des de la seva instal·lació, el benefici va ser gairebé immediat. “Hem pogut reduir la despesa elèctrica en més del 50%”, explica el rector de Sant Vicenç de Mollet.

Abadías explica que la parròquia de Mollet ha pogut fer front a la despesa del nou sistema d’enllumenat i a la instal·lació de calefacció per aerotèrmia gràcies a una herència que va rebre la parròquia cap a finals d’estiu de l’any passat. Aquesta aportació econòmica ha permès pagar una part de la inversió que s’ha fet. “És una donació que es va fer amb la condició que es destinés al sosteniment de la parròquia. No ha cobert tota la despesa, però sí una gran part”, explica el rector.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't