QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

La pizzeria i braseria Naguabo, de Granollers, celebra 40 anys

Naguabo es caracteritza per la seva estreta vinculació amb la història de Granollers i amb els artistes de la ciutat

La pizzeria i braseria Naguabo de Granollers està d’aniversari. El mes de maig passat va fer 40 anys que els germans Albert, Jordi, Josep Lluís i Ernest Arimany van obrir l’establiment al número 1 de Joan Prim. Tots quatre segueixen al capdavant del negoci –si bé és Ernest qui es fa càrrec de la gerència–, que des d’aleshores s’ha ampliat en dues ocasions i ha esdevingut tot un clàssic de l’oferta gastronòmica de la ciutat.

“El Naguabo és un restaurant especialitzat en pizzes i carns a la brasa. Una de les nostres peculiaritats és el fet de tenir la cuina a la vista, que permet a la gent veure com li fem el menjar. Vam començar fent pizzes en un moment en què ningú més en feia a Granollers. A mesura que vam anar creixent, ens vam adonar que a la ciutat també li calia un restaurant especialitzat en carns a la brasa, i vam ampliar l’oferta. També fem cuina mediterrània, menús diaris i plats del dia”, explica Albert Arimany.

“La nostra oferta és ideal per al públic familiar, perquè pots venir a menjar-te un bon entrecot i, si tens nens, poden gaudir d’una pizza. Per això solen venir moltes famílies. Però també ve molt públic jove d’arreu de la comarca. De fet, quan vam començar érem un dels punts de trobada dels joves abans de sortir de marxa. D’altra banda, entre setmana també tenim molt públic provinent del comerç”, afegeix Jordi Arimany.

Imatge històrica del local del carrer Joan Prim
Imatge històrica del local del carrer Joan Prim / Arxiu Naguabo

Un altre dels trets distintius del Naguabo és la seva estreta vinculació amb la història de Granollers i amb els artistes de la ciutat. A les seves parets s’hi poden veure fotografies històriques de la població, que van d’antics comerços ja desapareguts fins a l’edifici de l’Ajuntament bombardejat durant la Guerra Civil. “Som un restaurant dedicat a Granollers i als seus artistes”, subratlla Albert Arimany.

També s’hi poden veure cartells publicitaris dels mateixos comerços, i quadres d’artistes granollerins tan reconeguts com Sagi Tarbal, Torrebadell, Granja Llobet, Serra, Bellavista, Bufí, Gendre, Vacca, Viaplana o Josep Lluís Arimany, pare dels fundadors del negoci.

El Naguabo compta amb 24 treballadors en plantilla, entre personal de cuina i de sala. La festa d’aniversari va tenir lloc dimarts al vespre al restaurant El Trabuc, gestionat pels mateixos germans Arimany, on es va fer un sopar commemoratiu amb tota la plantilla i es van reconèixer els 25 anys de trajectòria de dues treballadores a l’establiment, la Mercè i la Gemma.

Una botiga de queviures, anissos i cafès

El Naguabo va obrir el 3 de maig de 1983 al local d’una antiga botiga de queviures, ultramarins, anissos i cafès. “S’hi solia vendre un cafè provinent de Puerto Rico que es deia Naguabo, i la gent de Granollers coneixia la botiga amb el nom d’aquesta marca.

Per aquest motiu, quan vam obrir el restaurant vam decidir mantenir aquell nom, que ja era conegut a la ciutat”, recorda Albert Arimany. Amb l’establiment ja en marxa, l’any 1989 els germans Arimany van obrir El Trabuc, al camí de Can Bassa.

LA PREGUNTA

Considera que PSOE i Junts recomposaran la relació per restituir la majoria de la investidura?

En aquesta enquesta han votat 169 persones.