L’històric restaurant Layon, de Granollers, viurà aquesta setmana els seus darrers dies abans que tanqui les portes aquest divendres després de 133 anys d’història al centre de la ciutat. Per això, alguns clients habituals ja s’han anat a acomiadar del restaurant, menjant algun dels seus plats més típics o que els han acompanyat en aquests darrers anys. Amb el seu tancament, Granollers es quedarà sense un dels seus locals més històrics.
Els germans Ramon i Josep Planas Gómez, quarta generació al capdavant d’aquest negoci familiar, es jubilen amb 71 i gairebé 65 anys, i sense que tinguin relleu generacional, segons ja va avançar EL 9 NOU el 13 de desembre passat. El local, situat a la cèntrica plaça de la Caserna, tanca sense tenir clar, de moment, si hi haurà continuïtat en l’activitat de restauració. El restaurant sempre ha ocupat aquest espai al centre de Granollers tot i que es va anar ampliant amb els anys.
Durant les darreres dècades, el Layon ha estat sinònim d’esmorzars de forquilla, amb cap i pota, o ventre i llengua, de menú diari als migdies i de bons àpats de la carta amb plats com els calamars a la romana, els canelons o els arrossos. La darrera reforma del local la van fer a finals dels anys 80. En aquesta aventura, en els darrers anys també hi han participat les parelles d’en Ramon i en Josep, Jordina Teixidó Gamissans i Pia Alonso Pérez.
{{ comment.text }}