Granollers ha perdut un dels establiments comercials més emblemàtics amb el tancament de la pastisseria Puigdomènech, al carrer Sant Roc, després de prop de 69 anys d’història. Se suma a una altra pastisseria històrica, el forn de Ca L’Espinassa, que va tancar l’any passat, després de més de 150 anys. Aquesta mateixa setmana també ha tancat la botiga Decathlon.
Un rètol enganxat a l’aparador diu que el local està tancat per les vacances que se solen fer després del Nadal, però aquest dijous el local ha tancat i ha transcendit que ja no tornarà a obrir.
Fonts properes als responsables de l’establiment han informat que s’ha presentat un ERO que afecta la plantilla de nou treballadors, però no han detallat els motius del tancament i remeten a un comunicat que es farà públic properament.
Origens a Centelles
La pastisseria Puigdomènech va obrir el 18 d’abril de 1955. En un article del periodista Paco Monja publicat a EL 9 NOU el dia 11 de febrer de l’any 2022 en la seva secció setmanal Vet Aquí!, la propietària, Montserrat Puigdomènech, explicava que l’establiment té els seus orígens en un projecte familiar que va iniciar el seu pare a 16 anys a Centelles (Osona), el poble on va néixer. En Joan Puigdomènech treballava a la cooperativa de queviures La Económica i després a la Pastisseria Llavina. Va continuar la seva formació com a pastisser a Barcelona, on va coincidir amb el mestre Josep Pujadas.
Arribada l’hora de decidir on començar, va optar per Granollers, després de desestimar llocs com Olot, Torelló (Osona) o Barcelona. Segons recordava la seva filla, ho va fer perquè s’escampava la brama que “Granollers era un poble que podia tenir un gran futur”. Així, es va establir al local que fins llavors ocupava la pastisseria Albornà Successors de P. Font, al carrer Sant Roc. En l’article de Paco Monja es recorda que en aquella època, la ciutat tenia pastisseries com Can Cunillera, Can Farnés, Can Serra o Tirvió.
En el mateix article, Montserrat Puigdomènech diu que el criteri de l’establiment sempre havia estat el mateix. “L’aposta per l’elaboració artesanal i la utilització de productes de primera qualitat.” Com altres negocis, va patir les restriccions de la pandèmia i durant aquella època va vendre mones on line repartides a domicili. Després va comercialitzar plats del restaurant Toc al Mar, de Begur (el Baix Empordà).