Tagamanent es queda l’edifici del Club de Tennis per fer-hi un equipament cívic

S’ha fet una expropiació de la finca d’acord amb la comunitat de bens

L’Ajuntament de Tagamanent ha formalitzat recentment l’expropiació de l’edifici del Club de Tennis que hi ha al costat de la benzinera Repsol, a tocar de la C-17 i de l’ajuntament. S’ha fet d’acord amb la comunitat de béns formada per 39 particulars que en va impulsar la construcció fa una quarantena d’anys.

El consistori hi ha invertit uns 235.000 euros finançats amb el pla general d’inversions de la Diputació per aquest mandat. L’espai es convertirà, ara, en el primer equipament municipal de Tagamanent.

L’alcalde Ignasi Martínez explica que feia un parell d’anys que estaven treballant l’acord amb la comunitat de béns. S’ha optat per la fórmula de l’expropiació. “Urbanísticament, la zona ja és d’equipaments i serveis i els tècnics ens van dir que aquesta era la millor opció i la més ràpida”, diu Martínez. “Les persones que ho portaven s’han anat fent grans i no hi havia relleu generacional i algunes també van anar a viure fora de Tagamanent. Ells mateixos ens van plantejar l’opció que fos l’Ajuntament qui ho comprés i ens vam posar a treballar.” “Ens sap una mica de greu perquè el club ha estat funcionant molt anys”, comenta Jaume Nadal, que era l’actual president de la comunitat.

D’esquerra a dreta, Jesús Ruiz Kaiser, president honorífic del Club; Jaume Nadal, darrer president; i l’alcalde Ignasi Martínez / Ajuntament de Tagamanent

El Club de Tennis Tagamanent va néixer d’un grup de gent aficionada al tennis. “Vam pensar de fer un club. Vam trobar uns terrenys i vam tirar endavant la construcció amb les aportacions que vam fer i el finançament de la Caixa de Pensions. Ha estat funcionant molts anys. Hi fèiem campionats de tennis, les 12 hores de tennis, revetlles, festes de Cap d’Any…”

L’edifici té una pista de tennis exterior i diverses sales, la més gran d’entre 40 i 50 metres quadrats. N’hi ha una de més petita, d’una trentena de metres quadrats.

Després de l’estiu, l’Ajuntament preveu iniciar un procés de participació ciutadana presencial –dependrà de la pandèmia– per debatre possibles usos per a l’espai. “Tagamanent no ha tingut mai un espai social i de trobada per als veïns. En els darrers anys, hem augmentat la població i hi ha moltes parelles joves amb canalla i també gent gran. Tindrem un espai del poble perquè tothom hi pugui anar”, valora l’alcalde que diu que ja han rebut peticions d’entitats per fer-hi activitats. “Era una oportunitat per l’Ajuntament i ara ho podrà gaudir tot el poble”, afegeix Nadal.

En paral·lel, l’Ajuntament anirà treballant millores a la instal·lació elèctrica o altres elements que s’han de posar al dia. “Des dels anys vuitanta que no s’hi ha fet res.” Hi posaran una caldera de biomassa per escalfar les instal·lacions que també donarà servei a l’Ajuntament.

Sí que està previst mantenir l’activitat de restaurant a la planta que dona a la C-17. Per ara, s’ha fet un nou acord amb la família que porta des de fa anys el negoci i que tenien l’espai llogat a la comunitat de béns. En els propers mesos, l’Ajuntament hi farà algunes millores i impulsarà un concurs públic per concedir-ne la gestió. La idea és poder-lo convocar abans que acabi aquest any, explica Martínez.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 529 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't