Trànsit i la DGT es plantegen reduir a 100 km/h la velocitat màxima a l’AP-7 al Vallès

L’objectiu és reduir els accidents i les retencions que se’n deriven


09/06/2022
Mollet del Vallès

El Servei Català de Trànsit i la Direcció General de Trànsit (DGT) es plantegen reduir la velocitat a l’autopista AP-7 en el tram de les comarques del Vallès Oriental i Occidental, dels 120 km/h actuals a 100 km/h.

És la proposta en què treballen per reduir accidents i retencions i es podria aplicar en altres trams de l’autopista. S’ha donat a conèixer just aquest dijous quan un incendi que ha afectat un camió a Barberà ha provocat un gran col·lapse de trànsit que ha afectat altres vies com la C-17, la C-59, la C-58 i la C-155.

Segons ha explicat Òscar Llatge, coordinador de mobilitat i seguretat viària de Trànsit, “estan alineats” amb el Ministeri de Foment per tirar la mesura endavant. “L’objectiu seria aplicar una regulació fixa en uns trams determinats, centrant-nos en el tram de l’AP-7 dels vallesos. Havíem dit 110, però podria ser 100”, ha explicat Llatge.

Des que l’AP7 és gratuïta, quan es van retirar els peatges l’1 de setembre del 2021, el trànsit ha crescut entre un 40 i un 50%. A més, des que es van eliminar els peatges, l’accidentalitat en aquesta autopista ha augmentat.

Entre el 13 de gener i el mes de maig es van registrar més del triple de morts per accidents en aquesta autopista que en el mateix període del 2019, l’any anterior a l’esclat de la pandèmia. Això són 13 víctimes mortals, una xifra que representa prop d’un 20% de la mortalitat d’enguany.

El Servei Català de Trànsit ja va plantejar la necessitat de limitar la velocitat en aquesta via la setmana passada. Reduir la velocitat podria reduir els accidents per encalços, provocats principalment pel fet que no es pot respectar la distància de seguretat entre vehicles.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 795 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't