Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Trenquen vitralls de l’escultura mòbil de Fornells-Pla al centre de la Garriga

El març de 2014, mesos després de la seva instal·lació, ja va patir danys que va reparar l’Ajuntament

El mòbil de vitralls de l’artista Francesc Fornells-Pla ubicat a la rotonda de la plaça del Silenci de la Garriga s’haurà de reparar de nou després d’haver patit diversos danys en els vidres de color vermell. L’escultura mòbil va ser construïda al 1983 i va romandre al jardí de la Fundació Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella fins al 2013, moment en què la fundació va cedir-la al poble.

El president de la fundació, Jaume Guardis, explica que Fornells-Pla defensava la funció social de l’art i era partidari de posar-lo a l’abast de les persones. Des de la fundació esperen que en els propers dies es dugui a terme la reparació de la instal·lació. Una substitució de les peces malmeses que, segons Guardis, haurà d’anar a càrrec de l’Ajuntament.

El president recalca que ara seria un bon moment per canviar també el metacrilat dels vitralls blaus, que es van posar l’any 2014 després d’un altre atac vandàlic i retornar al vidre de colors original: “El 2014 es va apostar per aquest material més resistent però que no fa la seva funció artística. Fornells-Pla buscava que amb la llum del sol els colors es reflectissin a terra i se sumessin els uns amb els altres, un joc de llums que amb el metacrilat no s’aconsegueix.”

Tot i que els desperfectes no s’han descobert fins aquesta setmana, Guardis atribueix els danys a una bretolada de finals d’agost o principis de setembre: “No són uns vidres prims, tot el que està malmès no és fruit de la casualitat, sinó d’algú que intencionadament ha tirat un roc.” Per això, des de la fundació tornen a posar sobre la taula la recuperació de les tasques de sensibilització i conscienciació que feien anys enrere: “És fer pedagogia, donar a conèixer Fornells-Pla, qui era i per què va crear aquesta estructura.”

L’escultura mòbil es va instal·lar el juny del 2013 a la rotonda de la plaça del Silenci i menys d’un any després, el març de 2014, ja va patir un primer atac quan algú hi va llançar pedres que van trencar alguns dels vidres, fet que va obligar a reparar-lo. La reparació la va pagar l’Ajuntament i va costar 600 euros, informa Júlia Oliveras.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.