Un zoo del Regne Unit s’implica en la cria en captivitat del tritó del Montseny

S’han traslladat al zoo de Chester, un dels més prestigiosos en la cria d’amfibis, 24 exemplars d’aquesta espècie endèmica del massís. És el quart centre de cria, el primer fora de Catalunya

El zoo de Chester, prop de Liverpool, al Regne Unit, s’ha convertit en el quart centre que participa en la cria en captivitat del tritó del Montseny, una espècie d’amfibi endèmica del massís i que és una de les més amenaçades d’Europa. De fet, segons el criteri de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) té un perill crític d’extinció.

El Zoo de Chester, un dels més prestigiosos en la cria en captivitat d’amfibis, s’afegeix als Centres de Reproducció de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua; i de Pont de Suert; i del Zoo de Barcelona. El zoo britànic és el primer de fora de Catalunya que criarà aquesta espècie.

S’hi han enviat 24 exemplars de tritó del Montseny. Han estat enviat per terra i per aire garantint en tot moment les condicions d’humitat i de temperatura necessàries per a l’èxit de l’operació.

Instal·lacions pròpies

El Zoo de Chester ha adequat unes instal·lacions pròpies per a la cria del tritó del Montseny. Són 60 aquaris, 27 per a exemplars adults i 33 per a larves i juvenils. Estan en un espai específic i privat, lluny d’altres amfibis i dels visitants per prevenir malalties i altres riscos. Els exemplars nascuts al Zoo de Chester es reintroduiran al Montseny. En cap cas, fora d’aquest àmbit.

Life tritó del Montseny

El trasllat dels primers tritons fora de Catalunya coincideix amb l’arrencada del programa Life Tritó del Montseny, que coordina la Diputació de Barcelona i implica altres administracions com la Generalitat o el Zoo de Barcelona. Preveu una inversió d’uns tres milions d’euros fins al desembre de 2002. El pla inclou accions per potenciar la cria en captivitat -s’ampliaran les instal·lacions de Torreferrussa o del Zoo, per exemple- però també per a la preservació de l’hàbitat de ribera.

 

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 78 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't