L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Una sentència anul·la l’adjudicació de la parcel·la on es va fer el Decathlon a Mollet

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet, parcialment, un recurs presentat per la immobiliària Eurocarat, que també aspirava a comprar la parcel·la.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat, parcialment, un recurs presentat per la immobiliària Eurocarat, i ha anul·lat el concurs en què, l’any 2008, l’Ajuntament de Mollet va vendre a l’empresa Decathlon la parcel·la que avui ocupa la botiga d’esports, la més gran de Catalunya de la cadena.

La resolució judicial es de finals de novembre, però no s’ha donat a conèixer fins aquest dimarts en què els dos grups de l’oposició d’esquerres a l’Ajuntament, Canviem Mollet i Ara Mollet-ERC, ho han comunicat en una roda de premsa conjunta.

Els dos grups han explicat que la sentència no és ferma ja que l’Ajuntament ha presentat un recurs de cassació, però alerten que pot tenir un impacte econòmic important en les arques municipals i, en concret, en l’empresa municipal Mollet Impulsa, que va ser la que va gestionar l’operació l’any 2008, quan encara es deia Promosol. També lamenten la “manca de transparència” del govern municipal del PSC perquè, tot i conèixer la sentència, no es va explicar amb prou claredat en el si del consell d’administració de Mollet Impulsa.

Els dos partits de l’oposició han recordat que Eurocarat, que presentava la seva oferta anunciant la implantació d’un establiment de MediaMarkt, oferia 8,5 milions per la compra de la parcel·la municipal, mentre que Decathlon n’oferia només 6,5 i afegeixen que, ja en aquell moment, tant el gerent de Promosol, com el secretari municipal, van advertir que hi havia un risc gran que la decisió fos impugnada.

Segons Ara Mollet-ERC i Canviem, la resolució judicial es basa en què, en l’oferta de Decathlon hi havia uns condicionants de suspensió del contracte que havia posat l’empresa compradora, com ara tenir un accés directe a la rotonda de la Vinyota, que dona accés a la C-17 o la retirada d’una torre elèctrica. El TSJC considera que aquests condicionats són causa de nul·litat per la concessió a Decathlon i fan que el concurs s’hagi de resoldre a l’empresa que va presentar Eurocarat.

La sentència no concreta quina indemnització hauria de rebre Erurocarat, ja que, abans, caldria determinar que no hi ha possibilitat de complir la resolució.

El PSC de Mollet ha fet un comunicat en què explica que de les dues ofertes presentades, una era directament de Decathlon i l’altra era d’una promotora immobiliària, en cap cas de MediaMarkt. “Hi ha hagut casos a Mollet on els locals estan buits perquè no són d’una empresa sinó d’una promotora que fa negoci amb la construcció, així que una promotora no és garantia ni de creació d’ocupació, ni d’activitat econòmica a la ciutat”.

Els socialistes asseguren que l’afer es va comunicar al Consell d’Administració de Mollet Impulsa i neguen que el fet representi cap despesa per a la ciutat ni que Mollet Impulsa hagi fet res malament. També llança dures crítiques als dos grups de l’oposició que ho han denunciat. “Tornen a demostrar l’obsessió que tenen vers el Partit Socialista i el nostre alcalde. Poden desqualificar tant com vulguin a l’equip de govern, tant els republicans com els seus “palmeros” de Canviem Mollet (Podemos, ICV-EUiA). De fet, és l’única política que aquests dos grups municipals han demostrar saber fer”.

El govern municipal nega mala praxi

El govern municipal de Mollet ha emès un comunicat en què admet que l’oferta del promotor immobiliari era superior a la de Decathlon, però que no era una oferta de l’empresa MediaMarkt. “Per aquest motiu, l’Ajuntament va apostar per la creació de llocs de treball i no per la promoció immobiliària”. I afegeix que “el govern de la ciutat lamenta que els grups d’Ara Mollet-ERC-Mes i Canviem Mollet posin més en valor negocis de caràcter especulatiu per davant de la creació de llocs de treball”

El document del govern afegeix que el recurs presentat per Eurocarat va rebre  una primera sentència desfavorable i que va presentar recurs al TSJC que va fallar parcialment al seu favor. “Així doncs, en cap cas es planteja cap mena de mala praxis en el procés d’adjudicació”.

El govern insisteix que “va posar novament per davant els interessos dels molletans i molletanes i la creació d’ocupació front els interessos específics i econòmics” i, per aquest motiu ha presentat un recurs de cassació, del qual ja es va informar en el Consell d’Administració de Mollet Impulsa. I acusa els dos grups de l’oposició d’enganyar a la ciutat “perquè tota aquesta informació ja la tenien des del passat mes de març”.

I aclareix que si la sentència s’hagués d’executar, la promotora immobiliària, Eurocarta, “tal i com consta a la mateixa sentència i a la documentació lliurada als membres del Consell d’Administració de Mollet Impulsa, no tidria dret a rebre cap indemnització econòmica”.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 73 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't