Una trentena d’entitats han constituït SOS Vallès, una plataforma que es vol esdevenir un punt de trobada d’associacions, plataformes i entitats veïnals del Vallès Oriental i del Vallès Occidental que treballen en la defensa del territori i de l’entorn natural.
SOS Vallès vol unir esforços per a la preservació del medi ambient però també es plantegen compartir i proposar coneixement, formular propostes alternatives o identificar els impactes ambientals que s’estan produint al territori.
Neix amb una trentena d’adhesions però està oberta a sumar més col·lectius. Per ara, en formen part, vinculades amb el Vallès Oriental, l’Associació en Defensa del Corredor i Montegre i Baix Montseny; La Bassassa, de Santa Maria de Martorelles; Protegim la Vall del Tenes; Salvem Corró, Naturalistes del Montnegre i la Tordera; Boscos ’94, de Bigues i Riells; la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny; Salvem El Calderí, de Mollet; Mollet Pedala; la Plataforma en Defensa de Gallecs; l’associació Apquira; la plataforma Anti incineradora de la Garriga; i el grup de natura del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.
Posen sobre la taula la necessitat de canviar el model econòmic de creixement cap a una economia decreixentista o de potenciar la participació ciutadana en la gestió i planificació territorial. Neixen amb un decàleg amb el títol d’El Vallès que volem.
Defensen, entre d’altres, una nova cultura de parcs naturals, el reconeixement dels espais inundables a l’entorn fluvial com a connectors biològics, la creació de parcs agraris per fomentar l’agricultura de proximitat, un model de mobilitat sostenible i sense el quart cinturó, l’aplicació de la política del residus 0 o la producció urbana d’energies renovables.
També s’oposen a macroprojectes urbanitzadors i demanen que s’afrontin els conflictes de salut pública per la industrialització i la contaminació del medi ambient.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't