Una vintena d’entitats creen una taula comunitària de final de vida i soletat al Vallès Oriental

S’ha creat a partir de la Xarxa de Final de Vida i Soletat al Vallès Oriental de la Creu Roja

Un total de 23 entitats han constituït la primera Taula comunitària per treballar aspectes relacionats amb el període de final de vida i la soletat de persones grans al Vallès Oriental. S’ha creat a partir de la Xarxa de Final de Vida i Soletat al Vallès Oriental de la Creu Roja i en el marc del programa d’aquesta temàtica que impulsa la Fundació La Caixa.

Les organitzacions i entitats adherides són: Amics de la Gent Gran, Associació Voluntariat Social per Sant Fost, Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Càritas Parroquial Sant Francesc d’Assís Bellavista, Associació de Voluntaris per l’Hospital de Granollers, Associació Gambiana-Senegalesa, Ajuntament de Granollers – Serveis Socials i Gent Gran, Punt de Voluntariat – Ajuntament de Granollers, Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) Creu Roja Granollers, Equip d’Atenció Primària (EAP) Granollers Centre, Àrea Bàsica de Salut (ABS) Les Franqueses, Equip PADES Granollers, Federació Catalana de Voluntariat Social, Ajuntament de Parets del Vallès – Benestar Social i Gent Gran,  Associació d’Ajuda Cívica Betesda, Fundació El Xiprer, Pastoral de la Salut de Llerona, Residència Millet – Park, Creu Roja Assemblea Comarcal de Creu Roja a Granollers, Creu Roja Mollet del Vallès i Baix Vallès, Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny, Creu Roja Osona i Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles – Regidoria de Serveis Socials. 

La taula vol convertir-se en un espai de treball, de coneixença, d’intercanvi i de sensibilització social, segons expliquen des de la Creu Roja en un comunicat. Es vol promocionar “un model de voluntariat de qualitat que abordi de manera expansiva i integral totes aquelles situacions de final de vida i soledat al territori”.

Un acte amb diverses intervencions va servir per donar el tret de sortida de la taula. Hi van participar el president de la Creu Roja de Granollers, Xavier Guàrdia; o Marta López, directora del Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades i del Programa de Final de Vida i Soledat de la Fundació La Caixa, entre d’altres.

La doctora Ester Busquets va fer la ponència inaugural amb el títol: La cura, una oportunitat de transformació social. Va destacar quatre dimensions essencials de la cura: mirada atenta, participació activa en el procés de cura, compromís tècnic i ètica en la millora de la situació de l’altre i la verificació de si la cura es fa de la manera que la persona voldria rebre-la. Ja s’ha convocat una segona trobada per al proper 21 d’octubre.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 384 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't