Actualment, hi viuen 16 persones que són treballadors del Centre Especial de Treball que té l’entitat.
Les obres, que van començar a l’agost, representen una inversió de 179.000 euros. Durant dos mesos, els residents van haver de traslladar-se a una casa de colònies de Vilanova. Ara, els treballs ja estan a la fase final –només queda fer la instal·lació de l’ascensor de l’equipament– i els residents han pogut tornar a casa. L’obra ha inclòs l’ampliació de diverses portes i també del passadís i de l’escala. També s’han renovat tres lavabos per fer-los adaptats a persones amb mobilitat reduïda.
Per aconseguir cobrir la despesa, Viver de Bell-lloc ha obert una col·lecta popular a través del portal migranodearena.org. També recorden que des de l’any passat, les col·laboracions permeten desgravar fins al 75% del donatiu en la declaració de la renda. La part que ja està coberta s’ha assumit a través de subvencions o d’altres aportacions desinteressades.
La Fundació Viver de Bell-lloc treballa per la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat psíquica o trastorn mental sever al Vallès Oriental, on té instal·lacions a Cardedeu, Cànoves i Samalús i al Montseny. Ho fa a través de la realització de projectes empresarials eficients del sector agroecològic o ambiental com, per exemple, La Tavella, d’horta ecològica. També a partir de projectes formatius i d’impuls de la vida independent. Té una llar-residència des de 1993, que ha beneficiat una quarantena de persones. L’any 1999 es va traslladar a l’edifici del carrer Tarragona, que és propietat de la fundació. La llar dóna una atenció personalitzada als 16 residents durant els 365 dies de l’any amb professionals com una psicòloga, una educadora social, cinc educadores d’atenció directa i una cuinera que es coordinen amb la resta d’equips de suport de Viver de Bell-lloc.
{{ comment.text }}