Una trentena de catifes de flors transformaran el centre de la Garriga aquest diumenge amb la celebració de la festa de Corpus, la més popular del municipi. Grups de veïns, entitats socials i culturals i centres educatius del poble confeccionaran des de primera hora del matí aquestes expressions d’art efímer sobre el paviment dels principals carrers i places del centre.
Enguany, l’institut Manuel Blancafort recupera la catifa pròpia, que se situarà al carrer del Centre, davant de la biblioteca Núria Albó. La catifa convidada anirà a càrrec de l’associació Hanae Japan, del Japó. Nou persones de l’entitat, vingudes expressament del país nipó, confeccionaran una catifa rodona de nou metres de diàmetre a la plaça de l’Església. Comptaran amb la col·laboració de persones d’origen japonès que resideixen a la Garriga.
A banda, els visitants podran veure quatre altars florals (Asil Hospital, Santa Isabel, residència del Pilar i Sant Ramon) i altres guarniments com els de les escales de l’església o l’Ou com balla, que munta l’escola Puiggraciós davant de l’ajuntament. La casa consistorial ha estrenat domàs al balcó.
Les catifes tindran com a element principal els clavells que, novament, tornen a comprar-se a Múrcia amb una inversió de poc més de 30.000 euros que l’Associació Cultural Corpus la Garriga fa amb el suport econòmic de l’Ajuntament, que inverteix uns 90.000 euros en la celebració de la diada. També hi haurà flor de quilòmetre zero amb les gerberes que arribaran de camps del Maresme.
La resta seran altres materials d’origen vegetal com l’esclòfia d’arròs o la ginesta, que algunes persones encara van a buscar als boscos propers els dies previs a Corpus, com es feia antigament.
Les entitats de cultura popular, la parròquia i l’Ajuntament treballen per tirar endavant un protocol festiu de la diada.
Cultura popular
Les entitats de cultura popular tenen un paper destacat durant tots els dies de celebració del Corpus de la Garriga. Ja des d’aquest dijous al vespre amb la primera entrada a plaça del seguici festiu, el ball de l’homenatge a càrrec de La Garriga Balla i els lluïments del seguici festiu: el Front Diabòlic, els capgrossos Ginesta i Clavellot, el ball de nans, el ball de gegants, que estrenava dansa, i el ball de cintes.
Dissabte hi haurà el seguici infantil amb els lluïments de la colla infantil i jove dels diables, dels geganters i del ball de cintes infantil. Diumenge, a 2/4 de 7 de la tarda, serà el torn del Ball de Corpus amb el ball de cintes i altres balls de La Garriga Balla i el lluïment dels diversos entremesos amb música de Grallarriga i l’actuació del ball de cintes a l’ofici religiós.
Sopar popular i concert de Corpus
La federació de balls populars L’Enramada oferirà dissabte a 2/4 de 10 de la nit un sopar popular a la pista número 1. Després, hi haurà el concert de Corpus amb el grup Capinàs, que ha publicat el seu segon àlbum, Backstage. En cas de pluja, es buscaran espais alternatius. Divendres a 2/4 de 10 de la nit, actuarà Marala Trio a Can Luna.
Sardanes i danses tradicionals
Divendres a 2/4 de 8 del vespre es consolida la ballada de sardanes i altres danses tradicionals catalanes a la plaça de l’Església en una activitat participativa oberta a tothom. Membres del ball de gitanes i de l’agrupació sardanista convidaran a participar-hi. La Cobla Ciutat de Girona hi posarà música.
Dos segles dels cors de Clavé
El Patronat acollirà dissabte a 2/4 de 7 de la tarda l’espectacle Venim de Clavé, a càrrec del Cor de Cambra de Granollers. Està pensat per celebrar els 200 anys del naixement d’Anselm Clavé. La Societat Coral l’Aliança, l’entitat més antiga de la Garriga, hi participarà amb dues cançons i una sorpresa final relacionada amb Corpus.
Portes obertes al patrimoni local
El patrimoni local de la Garriga obre portes per Corpus perquè els visitants el puguin conèixer. Diumenge, es podran visitar Can Raspall, els balnearis Blancafort i Termes la Garriga, el jardí de Can Barbey, el refugi antiaeri de l’estació, la Fundació Maurí i les casetes en miniatura de l’Asil Hospital.
{{ comment.text }}