El restaurant 1497 de Vallromanes obté un Sol de la Guia Repsol per la seva cuina d’autor

El 1497 és el restaurant gastronòmic de l’hotel Mas salagròs, que ofereix l’experiència més sofisticada i exclusiva entre les diverses propostes culinàries amb què compta

El 9 Nou
01/04/2024
Vallromanes

El Restaurant 1497, de l’eco-resort Mas Salagrós a Vallromanes, ha rebut un Sol a la Guia Repsol aquest mes de març. Esteban Balagué, maitre del restaurant, afirma que no treballen pel premi: “És un a més a més. És clar que fa il·lusió i reafirma la feina que fem, però tot això no ho fem pels premis, sinó per nosaltres. Creiem en el que fem i ho fem amb convicció.” El xef Beniamino Campolo assegura que el client ve informat sobre el premi: “Ara ens pregunten per l’Estrella Michelin. Si ha d’arribar, ja arribarà”, afegeix amb un somriure, informa Guillem Moya.

El 1497 és el restaurant gastronòmic de l’hotel, que ofereix l’experiència més sofisticada i exclusiva entre les diverses propostes culinàries amb què compta: “El nom prové de la data del primer registre de la masia que conforma la part antiga de l’Hotel”, explica Balagué. El restaurant ofereix tres menús degustació diferents. Tots ells són cent per cent ecològics, es basen en el producte de proximitat i en la cerca de la màxima sostenibilitat possible durant tot el procés: “Moltes de les tècniques culinàries d’avantguarda utilitzen procediments químics que nosaltres descartem perquè som fidels a la nostra idea”, explica Campolo. A més, gran part del producte del restaurant prové del mateix hort de l’eco-resort.

Cada menú degustació canvia un cop l’any segons el producte de temporada, i el mateix passa amb la resta de serveis gastronòmics de l’hotel: “Estem dins un hotel cinc estrelles, i aquest perfil de client està acostumat a tenir suc de taronja al matí a totes les èpoques de l’any. Nosaltres funcionem diferent, i per això hem de deixar molt clara la nostra idea”, subratlla Campolo.

Tot i els reptes que suposa oferir un producte cent per cent ecològic, el xef explica que aquestes petites dificultats se supleixen amb un gran servei: “Cuidem molt l’atenció personalitzada i un gran tracte al client perquè l’experiència sigui immillorable.” Tot i això, afirma que protegeixen al treballador. “És molt important per a nosaltres que tothom treballi en unes bones condicions. El bon ambient és clau i fa que l’equip estigui cohesionat. Cuina i sala som un equip i ho cuidem tot al detall.”

Segons l’equip del restaurant, la proposta gastronòmica ha tingut una gran acollida. No només per la crítica, amb el reconeixement de la Guia Repsol, sinó també pel client, que sap valorar la qualitat del producte. “El Menú Degustació 1497 és relativament nou i és el més car; i és el que la gent demana més. El fet que tingui tant èxit aquest menú, que per a nosaltres és la màxima expressió del restaurant, ens fa veure que el client valora el producte, la qualitat i l’experiència gastronòmica”, afirma Campolo.

Aquest menú inclou una gran varietat de plats exquisits com el ravioli d’espinacs farcit amb carabassa rostida i ricotta, mantega de llamàntol i vi blanc; les vieires a la planxa, caviar, suc de pollastre rostit i pèsols del Maresme estofats; el filet de vedella a la brasa, ceps, reducció de vi negre, pastís de celerí i wasabi; o el tiramisú de pistatxo i mascarpone a la taula. Es poden trobar ingredients tan únics com un wasabi fet al Montseny, que és un dels dos únics que es fan a Europa, o una mel produïda artesanalment als Pirineus.

Pel que fa al tipus de client de l’hotel, Balagué afirma que el 80% és local: “Les persones estrangeres venen més puntualment. Per exemple, quan hi ha cursa al circuit o clients de La Roca Village que volen passar una o dues nits a l’hotel.”

Balagué explica que “l’hotel rep molts clients d’empresa entre setmana, mentre que els caps de setmana hi ha més parelles i famílies que busquen desconnectar de la ciutat en un entorn tranquil i envoltat de naturalesa”. A més, dins el complex hi ha el balneari del grup Aire, que també és un reclam per als clients i es retroalimenta amb l’hotel i, de retruc, amb el restaurant 1497.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 1358 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't