La pastisseria Sant Llehí, de Vilamajor, fa el millor pastís de formatge català

Ha guanyat el premi en el primer concurs que s’ha fet a Vic en el marc de la fira Lactium entre les 19 propostes presentades

El pastís de formatge presentat per la pastisseria Sant Llehí, de Sant Antoni de Vilamajor, va ser el guanyador del primer concurs Millor Pastís de Formatge Català, celebrat dissabte en el marc de la fira Lactium de Vic, la festa del formatge artesà i català. En aquesta primera edició s’hi van presentar 19 participants d’arreu del territori. La pastisseria Sant Llehí, regentada per Àlex Lera i Alexandra Navarro, s’ha emportat 1.000 euros i un diploma acreditatiu com a premi.

Del pastís guanyador, el jurat va destacar la seva singularitat, “que combina amb encert, la qualitat de les matèries primeres amb l’equilibri del conjunt d’ingredients”. Segons el jurat, és una peça “que destaca pel seu gust de formatge predominant però no invasiu; que incorpora un punt d’innovació, un punt just de galeta, un punt torrat molt homogeni i una textura perfecta”.

El jurat estava format per Lluc Crusellas, pastisser World Chocolate Master 2022; David Gil, cuiner de postres; Jon Garcia, creador i pastisser de les botigues Jon Cake; Belén Parra, periodista gastronòmica; Eva Vila, especialista en formatges, i Saray Ruiz, professora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastisseria de Barcelona. Totes les propostes presentades al concurs havien de ser de la tipologia “cuits al forn” i elaborats amb un mínim d’un 20% de formatge català i artesà.

Formatge Tou de Mujal

El pastís presentat per la pastisseria Sant Llehí, tal com explicaven dues de les seves treballadores, Judit Serrano i Mariona Ros, porta com a ingredient principal el formatge Tou de Mujal de cabra, fet a la formatgeria Cal Músic. A més, s’ha fet amb ous ecològics, nata de la granja Cal Mogent, mascarpone, formatge crema i una base de caramel.

Serrano i Ros van explicar que havien fet aquest pastís expressament per al concurs. “En tenim de similars, com el Cheescake New York amb melmelada per sobre, i els dies abans vam anar fent proves fins a elaborar el que hem portat al concurs, perquè volíem que fos especial.”

Pel que fa al gust, van comentar que és un pastís “supercremós per dins, amb un sabor fort, però que no embafa. Volíem sobretot que fos un pastís que agradés a tothom, tant a la gent que li agrada molt el formatge, com a la que no li agrada tant”. Segons elles, van aconseguir trobar l’equilibri en aquest formatge. Totes dues van reconèixer que el premi les havia agafar per sorpresa,

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 200 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't