Forns de Granollers i Santa Agnès, autors de les millors coques de Catalunya

La Fleca Rovira, de Santa Agnès, i el Forn i Pastisseria El Racó, de Granollers, premis a la Coca Tradicional i a la Coca de Llardons del concurs La Millor Coca de Sant Joan 2023


08/06/2023
Granollers

La Fleca Rovira, de Santa Agnès de Malanyanes, i el Forn i Pastisseria El Racó, de Granollers, van ser premiats aquest dimecres al concurs La Millor Coca de Sant Joan 2023. La Fleca Rovira va obtenir el guardó a la Millor Coca Tradicional de Fruites Confitades i Pinyons, i El Racó va ser reconegut per la Millor Coca de Llardons. El certamen, convocat per l’agència de comunicació gastronòmica Sr y Sra Cake, va celebrar la cinquena edició a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

La Fleca Rovira va participar en el concurs amb un brioix fet amb productes ecològics i de proximitat. “Es tracta d’una coca tradicional de les de tota la vida, feta amb un procés de llarga fermentació, amb matèria de qualitat i sense floritures”, destacava el cap d’obrador d’aquest establiment, Carles Rovira, tercera generació de la nissaga familiar al capdavant del negoci, en declaracions a EL 9 NOU.

“Aquest era el primer cop que ens presentàvem a un concurs, i hem guanyat. No ens ho esperàvem, i estem molt contents. Aquest guardó és un reconeixement a l’esforç diari de totes les persones que treballem tant a l’obrador com de cara al públic”, afegia Rovira. La Fleca Rovira va obrir portes a principis de la dècada dels 40 a Santa Agnès, on té l’obrador i una botiga. A hores d’ara compta amb una segona botiga a Cardedeu. “El negoci el van iniciar els meus avis, els meus pares el van fer créixer i a la meva generació li toca mantenir-ne l’essència”, afirmava.

L’equip d’El Racó amb la coca de llardons premiada
L’equip d’El Racó amb la coca de llardons premiada / Griselda Escrigas

El Racó, d’altra banda, va obtenir el premi a la Millor Coca de Llardons amb una coca lleugera, cruixent, amb pasta de full i equitativa en la seva disposició de pinyons, llardons i sucre. “És una coca que fem durant tot l’any. De fet, podem dir que és un dels productes que ens defineixen com a forn i pastisseria. És la nostra coca, feta amb matèria primera de qualitat i amb molta cura”, afirmava Roser Quesada, copropietària de l’establiment juntament amb la seva germana, Úrsula Quesada. Totes dues són la segona generació familiar al capdavant del negoci.

“Estem molt sorpresos pel fet d’haver obtingut el premi, però també molt contents. Cal tenir en compte que al concurs s’hi van presentar més de 250 pastisseries d’arreu de Catalunya. Quan hi vam arribar hi vam veure més de 300 coques, entre les quals hi havia la nostra. I és clar, amb tanta coca, era impensable que sortíssim premiats. Per tant, el guardó va ser una sorpresa molt agradable, i un reconeixement que ens fa molta il·lusió”, destacava Quesada.

La millor mona de pasqua

Aquest és el segon cop que un producte d’el Racó rep un premi de Sr y Sra Cake. L’any passat, la seva mona de Pasqua va ser reconeguda com la Millor Mona Tradicional del País dins del concurs La Millor Mona de Pàsqua de Catalunya. Aleshores, Quesada també es va declarar “sorpresa i molt contenta”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't