Pep Salsetes reuneix més de 100 persones a l’Ametlla per rodar un documental

El treball, que està produït pel Sense ficció de TV3, s’estrenarà el 2025 i parlarà de gastronomia catalana

El cuiner Pep Salsetes va reunir més de 100 persones diumenge passat a l’Ametlla per rodar les últimes escenes d’un nou documental. El reportatge, que està produït pel Sense ficció de TV3, s’estrenarà el 2025 i parlarà de gastronomia catalana, receptes perdudes i llavors antigues amb Salsetes com a fil conductor.

El documental, que dirigeix el periodista Carles Prats –amb realització de Xavier Garcia Balañà i producció de Marta Rigau–, es va acabar de rodar diumenge passat amb un gran tiberi a la masia Can Plantada. A la festa, hi van participar molts amics de Salsetes i persones que sortiran entrevistades al reportatge. En aquesta llista, hi ha la cuinera Maria Nicolau, de la Garriga, o Ramon Parellada, de la Fonda Europa de Granollers.

El mateix Pep Salsetes es va encarregar de preparar el menú de diumenge i va servir-hi alguns dels plats que ha anat elaborant durant la seva trajectòria: un arròs de muntanya; unes pomes cuites que va fer a inicis de segle per als voluntaris del desastre del Prestige, a Galícia, i uns galledes farcides de flam de postres, entre altres plats. També s’hi va treure a passejar el capgròs que té dedicat Pep Salsetes.

Amb aquestes imatges, el documental va quedar enregistrat i ara ja està en fase de guió, muntatge i postproducció. L’objectiu és que s’estreni l’any que ve, coincidint amb l’elecció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. El documental, que s’ha rodat aquest estiu, ha fet passejar Salsetes per llocs com la Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i també l’han dut a parlar amb guaridors de llavors d’arreu del país.

L’any passat, Pep Salsetes va presentar un nou llibre: De l’hort al plat.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 59 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't