QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

Un carnisser jove reobre la històrica cansaladeria Sararols de Granollers

Èric Junoy, de Bellavista, reobre la botiga, tancada des de l’agost per la jubilació dels amos

El 9 Nou
24/04/2025
Granollers

Èric Junoy, fill del barri Bellavista, a les Franqueses, ha reobert la històrica cansaladeria Sararols, situada al carrer Alfons IV, al centre de Granollers. La botiga havia tancat l’agost de l’any passat quan Jaume Sararols i Maria Teresa Juliana van arribar a l’edat de jubilació. La inauguració oficial es farà per Sant Jordi però, des de la setmana passada, Èric Junoy ja ha reobert la botiga. “Perquè la gent ens vagi coneixent”, explica Junoy que assegura que aquests primers dies ha vingut “molta gent a preguntar i demanar”.

La nova Sararols mantindrà les receptes de les botifarres i altres elaborats del porc que feia Jaume Sararols. A la vegada, hi sumarà les de la carnisseria Vilardell, la carnisseria situada al barri Bellavista que Junoy regenta des del gener de 2021. Va agafar el relleu dels antics propietaris, que també es jubilaven. Aquí, s’ha convertit en “la darrera tocineria amb elaboració pròpia de les Franqueses”, detalla a EL 9 NOU.

Èric Junoy va aprendre l’ofici de carnisser a la botiga Can Font, situada a la plaça de les Olles, a Granollers. Hi va entrar d’aprenent amb 20 anys i hi va treballar fins l’agost de 2020. En paral·lel, va formar-se per saber elaborar els productes fets amb la carn de porc a l’antiga Tocineria Montseny de la família Illa, que era al barri Bellavista, molt a prop de casa seva.

Èric Junoy ja es va interessar per fer el relleu de Jaume Sararols i Maria Teresa Juliana l’any passat quan va saber que plegaven. “A través dels proveïdors, em va arribar que plegaven”, recorda. “En el seu moment, en vam parlar amb en Jaume però no ho vaig acabar de veure viable”, admet. Aquest febrer, però, ho van tornar a posar sobre la taula i, aquest cop sí, Junou es va decidir: “Ells tenien la il·lusió que l’activitat continués”, destaca Junoy.

Els elaborats de porc els farà a l’obrador que hi ha al mateix local del carrer Alfons IV. “Estava tot molt ben condicionat, valora. Junoy ja hi ha començat a elaborar tot tipus de botifarres: la crua i la cuina, la d’ou, la negra o la catalana. També altres embotits com el cap de senglar, els bisbes, els bulls –també de fetge– o el ventre d’ossos. A banda, ofereix carn de porc, vedella o pollastre, entre d’altres. I elaborats cuinats com llegums cuits, canelons, croquetes, fideuada o arrossos.

“Una responsabilitat”

Per ara, obren tots els matins de dilluns a dissabte de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2 de la tarda. També les tardes de dimecres i divendres, de 5 a 8 del vespre. “Anirem veient però volem ampliar l’horari i la idea és acabar obrint totes les tardes”, assegura aquest tocinaire, que admet que agafar el repte de Sararols i d’un establiment amb 112 anys d’història és “una responsabilitat” i “un repte”. També “una alegria”.

A l’obrador, fan producte fresc de dilluns a divendres. És “una feina que t’ha d’agradar” perquè “implica dedicar-hi moltes hores”. Junoy ha contractat una persona per atendre al públic. Al local de Can Vilardell, a Bellavista, s’hi han quedat la seva mare i una altra dependenta.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?

En aquesta enquesta han votat 85 persones.