L’Ajuntament de Granollers ha començat un pla de reactivació cultural després de la pandèmia i està treballant en diversos estudis per poder fer una anàlisi de la situació actual, extreure’ns conclusions i identificar futures polítiques d’acció.
D’una banda, aquesta setmana l’institut d’investigació GESOP ha començat a fer una enquesta de participació i hàbits culturals. En total es faran 400 enquestes telefòniques per intentar captar tot tipus de perfils. Es tracta d’un projecte pilot que s’està fent simultàniament a Sant Feliu, Montgat i Granollers per encàrrec de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments.
Les dades de l’enquesta permetran conèixer els hàbits culturals i la participació en les propostes del teixit cultural del municipi i serviran per facilitar i millorar l’actuació municipal en el desenvolupament de polítiques culturals.
D’altra banda, des de l’Ajuntament també s’està treballant conjuntament amb la Xarxa Transversal en l’elaboració d’un cens d’indústries culturals i creatives per valorar el pes d’aquest sector a la ciutat i al seu entorn. També pretén fer una proposta de futur que marqui les línies d’acció d’acord amb la realitat de les indústries culturals i creatives a la Xarxa. A Granollers, aquest cens l’està fent l’empresa Teknecultura, especialitzada en l’anàlisi de dades del sector cultural. A part de les empreses culturals, el cens també està obert a la ciutadania per si algú de manera directa vol donar-se d’alta.
Per últim, aquesta setmana es reuneix el Grup Ampliat amb unes 30 persones vinculades al sector cultural i creatiu de la ciutat per impulsar un Pla de reActivació de polítiques culturals i creatives a Granollers en l’horitzó 2030 i sortint de la pandèmia de la Covid-19. Aquest pla té el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i el condueix l’empresa Conexiones Improbables.
{{ comment.text }}