Creada a Granollers una aplicació per a mòbil per trobar bolets

Després de molts anys de treball conjunt, els granollerins Agustí Albiol i Lluís Escarmís, de l’empresa AV Video, acaben de treure al mercat una innovadora aplicació per a mòbils per trobar bolets.

El 9 Nou
26/09/2012

Sota el nom de Trobabolet, i amb el suport de Naturatv.com, a partir d’aquest divendres els boletaires ja tenen a la seva disposició una aplicació, inicialment només per a Android, que ofereix la possibilitat d’accedir a llocs on acostumen a sortir diferents espècies micològiques com ceps, rovellons, rossinyols, llenegues i fredolics només seguint les instruccions que va facilitant l’aplicació.

Els impulsors de la iniciativa consideren que Trobabolet és una eina imprescindible per al boletaire i l’amant de la naturalesa. “Ens acompanya als punts on es troben els bolets informant-nos de quins són els millors accessos, si s’hi pot arribar en turisme o en 4×4, on aparcar el cotxe o el tipus de vegetació que hi ha”. Albiol especifica que el que mostren són els llocs exactes on repetides vegades i en repetides temporades hi han trobat bolets.

Albiol i Escarmís són conscients que l’èxit d’una bona jornada està lligat a diversos factors, com la climatologia o l’afluència de boletaires que hi hagin passat abans. Per això, les seves rutes també faciliten informació de com arribar-hi i descobreixen els gustos que tenen, i de mica en mica, anar aprenent on solen créixer per crear les pròpies rutes.

Trobabolet té el suport de Naturatv.com, que complementa l’activitat del boletaire amb més dades, toxicitat, bona praxis, recomanacions per al millor ús d’aquesta aplicació i molts vídeos sobre aquesta activitat. L’aplicació es pot descarregar des de l’apartat de les App del Play Store de Google. Un cop descarregada, facilita diverses rutes micològiques de Catalanya. De moment comença amb les rutes del Vallès Oriental, l’Anoia, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i el Ripollès, però disposen de més dades per ampliar l’aplicació de forma regular i gratuïta per als que ja se l’hagin comprat. El preu de sortida és de 3,99 euros.

Albiol i Escarmís treballen plegats des de 1997 en la producció de continguts bàsicament de pesca esportiva. Fa set anys també es van començar a interessar per continguts audiovisuals de micologia, una de les seves grans aficions, i va néixer www.naturatv.com. Va ser a partir de llavors que van anar recopilant dades (coordenades GPS) fins que van veure viable la possibilitat de treure-li rendiment.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't