Les directores de ‘Chavalas’ roden la seva nova pel·licula a l’Ametlla

Aquesta setmana, el rodatge s’ha traslladat en una casa de l’Ametlla, que representa la llar d’una família benestant a l’entorn de Vallvidrera

Les germanes Carol i Marina Rodríguez han iniciat el rodatge de la seva segona pel·lícula, ‘La Gang’, produïda per Fasten Films i distribuïda per Filmax. En ella hi retraten el xoc cultural i de classes entre un grup d’adolescents de la perifèria de Barcelona i l’entorn de l’amiga d’un d’ells, que viu a la part alta de la capital catalana. Entre les diverses localitzacions del rodatge, n’hi ha a l’Ametlla.

El retrat social segueix sent un dels objectius que les germanes ja van fer seu en la seva primera pel·lícula, ‘Chavalas’ (2021). En aquesta ocasió repeteixen amb Cornellà de Llobregat com escenari, però també l’Hospitalet de Llobregat o Barcelona. Aquesta setmana, el rodatge s’ha traslladat en una casa de l’Ametlla, que representa la llar d’una família benestant a l’entorn de Vallvidrera.

Les dues germanes traslladen la part principal de l’acció lluny del seu Cornellà natal i escenari de la seva primera cinta, però no massa, donat que algunes de les imatges sí que les han enregistrat a la ciutat, així com a la veïna localitat de l’Hospitalet de Llobregat, per reflectir la gran perifèria barcelonina, ara amb mirada àmplia. En aquesta ocasió, a ‘La Gang’ hi narren el viatge de tres adolescents de localitats de l’entorn de Barcelona que visiten la part alta de la ciutat, on el seu protagonista, Ayman, assistirà a una festa de la seva amiga Sara.

“L’Ayman va amb els seus amics de tota la vida a la casa on treballa la seva mare com empleada domèstica, un viatge en què hi ha un creixement personal i un reconeixement sobre l’amistat amb els seus amics, i allà descobreix que no és fàcil sortir ni dels seus orígens ni dels prejudicis de la gent”, explica Marina Rodríguez. De fet, la cinta apropa el xoc cultural i social existent entre classes, que es plasma en el viatge físic però també vital que el jove protagonista fa amb els seus dos amics fins arribar a la cita a la part alta de Barcelona.

“Tots tenim la idea que si persegueixes els teus somnis els aconseguiràs, i aquesta és una idea falsa de la meritocràcia, perquè en realitat la única cosa que podem escollir són els companys que tindrem en el nostre recorregut vital”, afegeix Marina Rodríguez. Una realitat que també es pot veure en la relació entre l’Ayman i la Sara, més innocents, però sobretot en els adults, que fan més evident aquest trencament entre aspiració i realitat.

Diferències socials

Les dues directores tornen, així, a posar sobre la taula el debat de les diferències socials que ja van abordar a ‘Chavalas’. Aquest cop, però, ho fan amb un salt generacional en què els joves protagonistes ja no són fills de la immigració espanyola de mitjans del segle passat, sinó que tenen orígens extracomunitaris. “En el cas de ‘Chavalas’ era la persona que tornava al barri, i amb ‘La Gang’ és el primer cop que en surten, volíem retratar aquests ‘nous xarnegos'”, explica Carol Rodríguez.

Una diferència que les pròpies directores han vist en el seu barri, a Cornellà. “On nosaltres hem crescut i on ens hem educat, ara està més poblat per fills de la immigració extracomunitària, sobretot del Magreb o la República Dominicana”, afegeix Marina Rodríguez, que han utilitzat aquesta realitat social per contrastar la que va viure la seva generació. “Som tots fills d’emigrants i ens trobem amb diferents obstacles per saltar de classe, i ara sobretot hi afegim el conflicte del racisme”, apunta.

La pel·lícula compta entre el repartiment amb Maria Molins en el paper de la mare de la jove Sara, que interpreta Mar Blanch, així com amb Farah Ahmed en el paper de la mare de l’Aymar. Pel que fa al jove protagonista, la producció vol mantenir-lo fora del focus mediàtic fins el final del rodatge, donat que aquesta és la seva primera experiència en el món del cinema. La previsió és que la cinta arribi a la gran pantalla l’any vinent

LA PREGUNTA

És bona idea que el Govern central creï una empresa pública per construir habitatge?

En aquesta enquesta han votat 122 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't