CuinaVO és un col•lectiu format per 13 cuiners i restaurants del Vallès Oriental que volen treballar per apropar i promocionar els productes locals i de qualitat de la comarca a través d’accions gastronòmiques.
El projecte CuinaVO està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i té el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. A més, hi ha la implicació directa del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, del Convívium d’Slow Food del Vallès Oriental i de l’Associació Llavors Orientals. De moment, en formen part els restaurants Mirko Carturan, Robert de Nola, Can Candelich, Can Cuch, la Rectoria de Palou, El Pla, Can Major, El Jardí, El Cruce, La Mama, El Bellver, El Folló i El Sauló. Amb tot, té la voluntat d’aglutinar el màxim nombre de restaurants de la comarca que apostin pels productes de proximitat. Al mateix temps, es vol crear un pont de col•laboració amb els productors de qualitat de la comarca.
PLATS AMB TOMÀQUET
En el show cooking d’aquest dilluns es van cuinar diversos plats com un vellut de tomàquet cor de bou amb gelat de formatge, una macedònia de tomàquet rosa ple amb gelat de llet de cabra, un tàrtar de tomàquet cor de bou amb escuma d’anxoves de l’Escala, un plat de bacallà amb tomàquet i taronja i com postre una creació anomenada “textures de tomàquet”. A més es va presentar el particular gintomic, amb ginebra i tomàquet. Els assistents van poder provar totes aquestes creacions dels cuiners vallesans.