La dotzena Fira de la Botifarra de la Garriga de la Garriga, que es farà el proper cap de setmana, els dies 2 i 3 de març, tndrà com a novetat el fet que el ButiTast anirà a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental.
A més a més, la fira recupera la figura del Botifadrí que serà el jove xef Bernat Iglesias, de Santa Eulàlia de Ronçana. Ha treballat al restaurant Lasarte de Barcelona de Martín Berasategui, amb tres estrelles Michelin, al restaurant Colani de Sant Moritz (Suïssa), amb una estrella Michelin, com a xef pastisser, i actualment al Cheval Blanc de Peter Knogl a Basilea, amb 3 estrelles Michelin.
La Fira es va presentar divendres a la sala de plens de l’Ajuntament. En paraules de l’alcaldessa, Meritxell Budó, “aquesta fira vol donar a coneixer la botifarra, però també el producte de proximitat, el comerç i el municipi. Ha de ser un tastet perquè les persones que ens visitin tornin un altre dia”.
Álex Valiente, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, ha posat en valor el paper de les entitats col·laboradores i ha recordat que “també és important que la gent segueixi comprant botifarra de la Garriga el dia 4″, un cop acabada la fira.
Valiente ha recordat que el producte de proximitat és present a tots els nivells. I és que tant al ButiTast com a la ButiAula, la botifarra de la Garriga i els productes locals i comarcals seran els protagonistes.
A la presentació també han participat representants de les cansaladeries de la Marca col·lectiva Botifarra de la Garriga, del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i de l’Associació Agrària la Garriga, que han mostrat el seu ferm compromís amb la fira com a aparador del producte local de qualitat.
La Fira de la Botifarra tindrà un acte previ: una xerrada sobre el maneig del porc, en què tres experts en la matèria ens parlaran del maneig de l’animal abans de la producció industrialitzada de la carn. L’acte inaugural es farà divendres, dia 1 al vespre, a Can Luna.
{{ comment.text }}