El Mercat de l’Olla i la Caldera de Caldes va esgotar, el cap de setmana, les 3.000 racions de llegums cuites amb aigua termal i va rebre unes 10.000 visites, segons fonts municipals.
A l’olla gegant, situada a la plaça de la Font del Lleó s’hi van coure 150 quilos de llenties i diumenge al migdia s’havien esgotat les existències.
Enguany, al mercat hi havia 75 parades de productes artesans, gastronòmics i de proximitat a l’entorn del centre històric. També van tenir molt bona acollida els tallers infantils que van rebre unes 600 visites al llarg del cap de setmana.
El Mercat de l’Olla i la Caldera no se celebrava des de l’any 2019. Per això, malgrat la previsió de pluja, l’Oficina de Turisme va decidir tirar endavant amb la desena edició i recuperar aquest homenatge al termalisme, la gastronomia i els productes de proximitat.
‘Se’ns en va l’olla‘ fins el dia 27
Els restaurants de Caldes participen al Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla” amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal.
Aquesta proposta consisteix en la creació d’un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s’inclourà en cada una de les seves cartes del 19 al 27 de març. Els 11 restaurants que participen de la iniciativa proposen un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.
{{ comment.text }}