Esclat de color i natura

La plaça de la Llibertat de Granollers estrena un gran mural de l’artista Louis Lambert,3TTMAN

El mural que l’artista Louis Lambert, 3TTMAN, ha estat pintant durant una setmana i mitja a la plaça de la Llibertat del barri del Congost de Granollers llueix ja amb tots els seus colors i el seu significat. El seu origen s’ha d’anar a buscar en el temps de pandèmia i en el treball comunitari previ fet amb el veïnat que havia respost diferents preguntes i enquestes sobre com havien viscut durant aquest temps. “Un tema recurrent va ser el de la tornada dels animals a la ciutat quan tothom estava tancat a casa”, va explicar l’artista en la inauguració del mural al costat de tot el veïnat. “A mi també em va marcar molt, quan els humans abandonen l’espai de la ciutat, els animals tornen i pots veure la naturalesa en tota la seva expansió”, va afegir.

Per això, en el mural hi apareixen quatre animals en representació dels animals en general, com un ocell que vola, un cérvol que menja herba, un llop carnívor o una serp, com a rèptil. “Tots ells tenen un significat vital, cadascun d’ells pot ser un tòtem protector”, comenta 3TTMAN. Aquests animals estan protegint l’edifici de l’Hospital de Granollers, “un lloc on van passar moltes coses tristes durant la pandèmia i on va morir gent”. “He representat aquests animals com a testimoni del que ens va passar, del patiment dels éssers humans, però que també estan a l’expectativa per veure cap on van ara les persones.”

Amb aquest mural, l’artista vol donar un missatge clar: “No ens hem d’oblidar dels animals, perquè quan hem tornat a sortir al carrer ja hem oblidat aquesta naturalesa que era una finestra cap a l’exterior. Em sembla una cosa molt poètica dins aquella situació tan complicada.”

Aquests dibuixos, Lambert els ha pintat amb uns colors molts vius, cridaners i alegres. “A mi m’agrada especialment cridar l’atenció de la gent, i aquests colors tan vius fan que la gent senti alegria i bon rotllo, i s’hi senti atreta”, comenta.

L’artista ha estat treballant en el mural, situat en un edifici de pisos del carrer Vidal i Jumbert, 24, durant una setmana i mitja amb l’ajuda de Robert i d’una grua gran que li ha facilitat molt la feina. “Vaig anar dibuixant i pintant a partir de quadrícules, i així es va anar construint el mural, de mica en mica.” També ha tingut la col·laboració de l’empresa Altex.

La pintada del mur ha estat la culminació del projecte sociocomunitari La Quiosca, en què s’han fet processos comunitaris amb alumnes de l’Institut Marta Estrada, veïnat i associacions emmarcats en el context de la Covid-19.

Aquest nou treball forma part del projecte Murs que parlen, una proposta municipal que consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de Granollers creades per artistes d’abast internacional. Alguns dels noms que ja han deixat la seva empremta són Aryz i Cinta Vidal, de Cardedeu, Sixe Paredes, Núria Mora, Rock Black Bloc i Zoer&Velvet.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 63 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't