El grup de teatre Tramoia, de Sant Celoni, torna després de cinc anys

Els dies 9 i 10 de març estrenaran l’obra de teatre ‘La Pitonissa’ a la sala petita de l’Ateneu de Sant Celoni

L’abril de l’any 2020, després de gairebé un any assajant, el grup de teatre Tramoia, de Sant Celoni, va haver de suspendre l’estrena de l’obra Polseres vermelles a conseqüència de la pandèmia. L’impacte de l’emergència sanitària, sumat a circumstàncies personals dels membres del grup, va provocar un llarg període de quatre anys sense activitat i de cinc anys sense cap estrena. Un parèntesi que acabarà el proper dia 9 de març a la sala petita de l’Ateneu de Sant Celoni amb l’estrena de La Pitonissa, de Lluís Coquard, que Tramoia ja va interpretar fa 25 anys, en els inicis del grup, que es va formar l’any 1998.

La particularitat d’aquesta adaptació, segons explica el mateix grup, és que hi participen, tant les primeres generacions de tramoierus –com es fan dir els mateixos membres del grup– com la nova generació. Joves “amb molta empenta i amb moltes ganes d’aportar el seu granet de sorra dins la cultura”, segons un comunicat del grup. Un fet que ratifica el director, Jordi Serrat, que posa de relleu els canvis que hi ha hagut en només cinc anys. “La vida ha canviat molt respecte de cinc anys enrere. Les persones disponibles no són les mateixes. Hi ha alguns membres del grup original però també un grup de joves que tenen molta empenta i moltes ganes”, explica Serrat.

Tramoia es proposa que La Pitonissa no sigui un fet aïllat sinó que marqui una nova etapa del grup que es perllongui en el temps. “La nostra idea és poder tornar a estrenar una obra cada any”, diu el director. De fet, abans de l’aturada de l’any 2020, el grup havia estrenat més de vint obres amb gran diversitat d’estils d’obres en català.

Així, va representar obres com Germans de sang, El sopar dels idiotes, Som i Serem o Desconeguts, que va ser la seva darrera estrena, l’any 2019, abans que la covid els obligués a suspendre l’estrena de Polseres vermelles. Desconeguts és una adaptació de la pel·lícula Perfectos desconocidos, del director Álex de la Iglesia.

A La Pitonissa hi estan treballant al voltant d’una trentena de persones, entre actors i actrius i tècnics d’escenografia o il·luminació, entre d’altres. L’estrena serà el dia 9 de març a les 9 de la nit i també hi haurà una segona representació l’endemà, diumenge dia 10 a les 6 de la tarda. Tot i que les representacions es faran a la sala petita de l’Ateneu, el grup ha hagut d’assajar en un altre escenari per manca de disponibilitat d’aquesta sala. Els assajos es fan, des del setembre, un o dos cops per setmana, al Casal d’Avis, tot i que els quatre assajos de la darrera setmana sí que es podran fer a l’Ateneu.

La Pitonissa és una comèdia l’argument de la qual se situa als anys vuitanta i la protagonista, l’Elsa, té visions de futur, però no sempre ni quan ella vol les diu i després se n’oblida. Tot això genera situacions bastant còmiques jugant amb triangles amorosos, enveges i personatges portats a l’extrem. El grup afegeix que “també pot haver-hi petites complicacions per als actors”. “És molt definitori de la situació actual del grup, de la disponibilitat dels actors i actrius i l’empenta dels que ho han de tirar endavant a partir d’ara”, explica Serrat.

Les persones que han treballat en el muntatge de La Pitonissa, incloent el personal tècnic, d’utillatge, decorats, vestuari i actors suplents són Laura Serrano, Nil Domènech, Joana Elisenda Mateo, Roger Serrat, Marc Serraclara, Enric Molla, Núria Carreño, Mayte Santiago, Esther Icart, Roser Valls, Andrea Cano, Iris Piñol, Agustí Vilar, Lluís Arañó, Pau Ors. Els tres darrers són els encarregats de posar música en viu i en directe durant la representació. La regidora i ajudant de direcció és Andrea Cano.

Les entrades per veure La Pitonissa es poden adquirir a la web del mateix grup, tramoia.cat. I, a més a més, a través del compte d’Instagram @tramoiateatre, es fa un sorteig de codis 2×1 de les entrades.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 420 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't