La Fira de l’Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà de Bigues i Riells del Fai celebrarà la tretzena edició l’1 de febrer. La mostra acollirà entre 70 i 80 parades, amb protagonisme de l’oli de proximitat, a la plaça Miquel Bosch. Aquest dimecres al migdia se’n van presentar les activitats a l’ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras. La fira està organitzada per l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i el Consell Comarcal.
Durant tot el matí, i fins a les 2 del migdia, hi haurà parades d’oli de vera (autòcton del Vallès Oriental) i d’altres varietats. També n’hi haurà de pa artesà amb farines antigues i d’altres productes de proximitat. Al llarg del matí del dia 1 de febrer, es faran dos tastos d’oli al Teatre Auditori Polivalent. Seran amb places limitades i les inscripcions s’hauran de fer a la fira. També hi haurà tallers infantils, un show cooking a càrrec del Gremi d’Hostaleria i un tast d’olis a cegues.
A banda de les activitats pròpiament del dia 1 de febrer, també se n’han organitzat de prèvies. El restaurant Can Traver acollirà dilluns 27 de gener un tast gastronòmic dirigit a productors d’oli i professionals de la restauració. El següent divendres, 31 de gener, el Teatre Auditori Polivalent acollirà una jornada tècnica dirigida a professionals.
Productors i institucions s’emplacen a preservar l’oli del Vallès
Durant la trobada, productors i institucions es van emplaçar a preservar i difondre la variant de l’oli de vera. També de buscar solucions perquè els productors puguin seguir disposant del trull de Santa Eulàlia, que tancarà per jubilació de l’administrador.
A l’acte, hi van intervenir el president de l’Associació de Productors i Elaboradors d’Oli d’Oliva del Vallès, Arnau Velasco; el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero; el conseller de la Xarxa de productes de la terra, Ignasi Martínez; l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano; el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Antoni Verdugo; i la professora de comerç de l’Institut Vallbona, Pilar Vila.
{{ comment.text }}