La 12a edició de la Ruta del Pintxo de la Garriga, que organitza l’entitat Mexcla’t, va servir unes 54.000 consumicions en els 30 establiments que hi van participar entre els dies 11 i 21 de juliol. Aquest dimecres s’han lliurat els premis en un acte a Can Luna. Els organitzadors s’han mostrat molt satisfets d’aquesta edició, perquè, tot i que la xifra de bars i restaurants encara és lluny dels 44 que havien arribat a participar en les edicions prèvies a la pandèmia, sí que s’ha assolit un rècord absolut de pintxos servits.
Pel que fa al resultat del concurs, el guanyador absolut ha estat la marisqueria i arrosseria Luanik, del passatge Forn, que presentava un pintxo fet amb un seitó i pipirrana, una amanida de verdures tradicional del sud de la Península. Aquest premi es decideix a partir d’un jurat format per cinc membres i els resultats de la votació dels clients que van omplir les butlletes durant el concurs.
Pel que fa al premi popular, que s’atorga només a partir de les votacions recollides en les butlletes dels consumidors, ha estat per a la rostisseria Dobydoo del passeig del Congost. A més a més, el premi La Garriga que distingeix les propostes que fan servir ingredients de proximitat i atractives per als visitants ha estat per al Balneari Blancafort. Aquest premi el decideixen el jurat i l’Ajuntament.
L’accèssit a la millor proposta comercial ha estat per al Rebost del Pou Calent del carrer Banys. El jurat ha valorat la seva elaboració apta per a tots els públics, fins i tot persones veganes o celíaques, per exemple. I l’accèssit Tècnica Culinària, que distingeix el pintxo elaborat amb la millor tècnica, ha estat per a la Sínia, de la carretera Nova.
{{ comment.text }}