El Consell del poble de Llerona i l’àrea d’Agricultura de l’Ajuntament esperen serviran 700 racions de mongetes amb botifarra durant la tercera festa de la mongeta del ganxet que se celebrarà aquest diumenge al matí a les instal•lacions del consell del poble de Llerona. Jaume Lloreda, del restaurant Ca la mestra serà l’encarregat de cuinar les mongetes. Aquest any se’n couran 30 quilos, cinc més que l’any passat. S’acompanyaran amb 25 quilograms de botifarra de la carnisseria Ca l’Oliveras, de la Garriga.
El tastet serà el punt final de la festa que començarà a dos quarts de 12 del migdia amb el concurs de cuina. Ada Parellada, del restaurant Semproniana, de Barcelona; Jordi Roca, del restaurant La Masia de l’Ametlla; i David Vázquez, del restaurant DO i president del Gremi d’Hosteleria del Vallès Oriental faran de jurat. El periodista Espartac Peran, del programa Divendres de TV3 serà el convidat d’aquesta edició.
Els actes es completaran amb una demostració de batuda i garbellada de mongetes a partir de les 12 del migdia. Durant tot el matí, hi haurà parades de vuit productors on els visitants podran comprar directament mongetes i altres productes conreats als camps de Llerona.
En la presentació d’aquest dimarts al migdia, l’alcalde Francesc Colomé ha destacat la importància de la mongeta del ganxet per Llerona i per les Franqueses. “Com més força tingui la mongeta del ganxet i l’agricultura en el seu conjunt a Llerona més difícil ho tindran les administracions per trinxar-nos el territori”.