El president de l’entitat, Jesús Martín, va comentar alguns d’aquests canvis que afecten diferents escenes o la creació de cançons noves amb la finalitat d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra. Hi haurà tres escenes noves d’alta càrrega emotiva. Amb les últimes millores, els organitzadors consideren que La Remençada ja s’acosta al punt de maduresa teatral que preveien assolir després d’uns primers anys de rodatge.
La Remençada és un espectacle teatral de gran format, repartit en sis actes, i d’una durada de dues hores. És una obra en vers cantat composta per una cinquantena de cançons, i posada en escena per un centenar d’actors entre 6 i 84 anys, tots veïns del municipi o dels pobles del voltant. El centre de La Remençada és la commemoració de la batalla de Montornès, lliurada el 4 de gener de 1485. Tot i que es focalitza en la batalla de Montornès, l’obra commemora uns fets històrics que van trasbalsar de punta a punta la vida del Vallès al segle XV. Van ser molts els pobles i castells que van viure actes de guerra, i molts pagesos vallesans i senyors feudals van prendre part personal en el conflicte. Tot el Vallès es troba representat en el musical.
L’autor és el novel·lista Xavier Bertran i les cançons són obra del compositor Xavier Baurier, mentre que la direcció teatral és de Toni Figuera. “És un projecte cultural d’un abast molt més ampli que la representació anual”, va dir Bertran. El primer objectiu per a l’any que ve és la incorporació a tots els nivells d’actuació i organització dels municipis veïns de Vallromanes i Vilanova, que integraven amb el de Montornès el territori històric del senyor feudal.
També s’han marcat com a “objectiu estratègic” la creació d’una Remençada infantil, amb la col·laboració de totes les escoles i els instituts dels tres pobles, entesa com una suma d’esquetxos breus de tema medieval que cada centre prepararà i representarà durant les mateixes dates que La Remençada adulta.
Altres projectes en marxa són la creació d’una cantada per a corals, composta per les millors cançons de La Remençada, i l’agermanament de Montornès amb els pobles de Catalunya de significació remença, amb l’objectiu de formar una xarxa de poblacions remences que faciliti tota mena d’intercanvis culturals.
{{ comment.text }}