“La Fira del tomàquet va molt bé, hi ha molta gent i arriba en un bon moment que hi ha molt tomàquets i a més està molt ben promocionada.”
Ho deia aquest dissabte al matí Sergi Mateu de l’Hort de’n Sergi, un dels productors de tomàquet que participava a la tretzena edició de la Fira del tomàquet de Santa Eulàlia.
Organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament, enguany, la fira ha durat un sol dia per no interferir en les eleccions generals d’aquest diumenge.
Sergi Mateu valorava que la qualitat dels tomàquets d’aquest any és bona, tot i que s’han vist afectats per la climatologia.
“Ens han vingut especialment tard comparat amb els altres anys i el sol dels darrers ens n’ha cremat molts. El temps no ha acompanyat gaire però la qualitat és bona”.
El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, afegia que els productors estan satisfets. “Els paradistes estan supercontents de tornar a fer fira, de tornar aquí a Santa Eulàlia. Que un ajuntament aposti tant fort pel producte de proximitat per a nosaltres és molt important”.
Valiente posava de relleu el bon ritme de les vendes tot i que reconeixia que la celebració de les eleccions ha obligat a fer canvis en la fira.
“Les eleccions ens han trastocat una mica tot el programa, però tothon està content que és el que importa, tothom esta donant a conèixer els productes de proximitat de la nostra comarca i es la part més important de la fira”.
El regidor de Promoció Econòmica i Festes de Santa Eulàlia, Manel Imedio, també destacava la bona qualitat del producte. “És un any que hem esperat amb ganes perquè tenim molts tomaquets i de bona qualitat. Anys enrera haviem patit”.
I explicava que el fet de ser un sol dia ha obligat a fer canvis. “Hem hagut d’agrupar la fira en un sol dia i l’hem dinamitzat una mica diferent. La setmana passada vam fer un show cooking que l’havíem de fer demà. El va fer el Bernat Iglesias i va tenir molt d’èxit”
El regidor també apuntava a una millor promoció. “A part dels tallers, a nivell d’informació hem apostat per potenciar la comunicació de la fira perquè cada vegada és més important i ha d’aribar més lluny”.
Els productors
Els productors de tomàquets i altres productes de proximitat que van muntar parada a la fira, van ser El Fornet del Fai, de Bigues i Riells; Ecosetrill, de Tàrrega; Llavors Orientals, La Kosturica, de Canovelles; Can Camp, de Bigues i Riells; Can Galderic, de Santa Eulàlia; l’Hort de’n Sergi, de Bigues i Riells; l’Horta de la Tuka, de Vilanova del Vallès: Perfums de Fruits, de la Garriga; Oli la Xerona, de Caldes; l’Associació de Productors i Elaborados Ecològics del Vallès Oriental Agromosaic, i la llibreria Espai 31, de Cardedeu.
La Fira del tomàquet, que es va fer a l’exterior del centre cívic La Fàbrica, també va incloure els tradicionals tallers i conferències i visites guiades a l’hort de l’Espelt.
{{ comment.text }}