‘Sis dies corrents’, de Neus Ballús, s’estrena divendres als cinemes

És el tercer llargmetratge de la directora de Mollet

‘Sis dies corrents’, el tercer llargmetratge de la directora Neus Ballús, de Mollet del Vallès, s’estrena aquest divendres a les sales de cinema després que la première a l’Estat espanyol fos a la SEMINCI i l’estrena mundial, al Festival de Locarno. A més, aquest dimecres ha inaugurat el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC.

La nova pel·lícula de Ballús, basada en situacions i personatges reals, relata el dia a dia de la vida del Moha, el Valero i el Pep, treballadors d’una empresa de lampisteria de la perifèria de Barcelona. Durant la setmana, el Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir el Pep, que es jubila. Però el Valero considera que el Moha “no té el perfil” i dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a casa seva.

Amb guió de la mateixa directora i de Margarita Melgar, pseudònim darrere el qual hi ha Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón, el film està produït per Míriam Porté, per Distinto Films i El Kinògraf.

‘Sis dies corrents’, igual que ‘La plaga’, l’òpera prima de la directora, és una pel·lícula de gènere híbrid, que conjuga la ficció amb elements prestats de la realitat. El film conserva la sensibilitat característica de la seva autora, però aquest cop Ballús s’allunya del drama i, amb un to aparentment lleuger, converteix la proposta en una comèdia singular.

Com és habitual en la seva filmografia, a ‘Sis dies corrents’ Ballús treballa amb un càsting format íntegrament per no actors que s’interpreten a ells mateixos. Després de dos anys de càsting i documentació sobre l’univers dels lampistes i instal·ladors, Ballús va triar els tres protagonistes –lampistes reals–, que interpreten la gran varietat de situacions que sorgeixen quan entren a casa d’un client per dur a terme una reparació. Tot l’elenc, sense experiència en el món del cinema, va passar per un taller de preparació abans del rodatge. La filmació es va fer cronològicament. Així mateix, Ballús va incorporar al rodatge metodologies del documental per obtenir dels protagonistes interpretacions i situacions fresques, autèntiques i sorprenents alhora.

Sota una capa d’humor, lleugeresa i quotidianitat, les sis històries que formen el film, corresponents als sis dies d’una setmana laboral, amaguen una profunda reflexió sobre els prejudicis que s’activen quan ens veiem obligats a conviure amb algú diferent de nosaltres. En un moment en què les mostres d’intolerància i racisme estan molt presents, la pel·lícula vol oferir una nova mirada sobre un dels reptes més grans que afronta la nostra societat, diversa i multicultural, el repte de comprendre l’altre.

La pel·lícula ha obtingut diversos premis com el de la millor interpretació masculina ex aequo al Festival Internacional de Cinema de Locarno per a Mohamed Mellali i Valero Escolar, o l’Espiga de Plata a la millor pel·lícula i el Premi del Públic al Seminci de Valladolid, entre altres.

*Podeu llegir una entrevista amb la directora Neus Ballús a ‘El 9 Magazin’ d’aquest divendres 3 de desembre

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 245 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't