Tanca el restaurant de Santi Santamaria a la torre Hesperia de l’Hospitalet

La cadena d’hotels NH ha decidit el cessament d’activitat del restaurant EVO que el cuiner Santi Santamaria, mort el febrer del 2011, havia obert el 2006 al capdamunt de la torre de l’hotel Hesperia de l’Hospitalet de Llobregat.

El 9 Nou
18/07/2012

Es tracta d'”una decisió unilateral de tipus econòmic” que va ser comunicada als hereus del xef de Sant Celoni poc després que aquests celebressin, la setmana passada, una gala benèfica en memòria de Santamaria al mateix hotel, han explicat a l’ACN fonts properes a la família del xef. Fonts de la cadena NH han afegit que el tancament respon a la davallada de la demanda, i que ha estat una decisió que la cadena ha pres després d’haver intentat altres mesures.

“Curiosament, sembla com si l’Hospitalet visqués d’espatlles a Barcelona, quan, amb les reformes de l’entrada de la capital catalana per la Gran Via, l’Hospitalet és la porta de Barcelona”, va escriure un cop el cuiner de Sant Celoni mundialment conegut, Santi Santamaria, en un article titulat ‘Saborejant l’Hospitalet’.

Aquesta reforma de la Gran Via va incloure l’erecció de la torre Hesperia a Bellvitge, que allotja un hotel d’NH. El 2006, Santamaria va obrir al capdamunt d’aquesta torre un restaurant, l’EVO, i a finals d’aquell mateix any l’establiment va rebre una estrella Michelin.

Ara la cadena NH ha comunicat als hereus de Santamaria que rescindeix el contracte d’assessorament que tenia amb el grup del cuiner, han avançat fonts de la família i ha confirmat un portaveu de la firma hotelera.

Ja fa temps, ha indicat aquest portaveu de NH, que la demanda per menjar a l’EVO davallava a causa del moment de crisi econòmica. El grup hoteler ha mirat de trobar altres opcions però finalment ha decidit el cessament de l’activitat del restaurant de Santamaria.

Ara la companyia d’hotels estudiarà com mantenir obert un punt de restauració al peculiar espai al capdamunt de la torre, des del qual hi ha una vista única de l’Hospitalet i de l’àrea metropolitana de Barcelona, però sense estrella Michelin i sense estar vinculat al nom de Santamaria. També mirarà de reubicar el personal del restaurant al grup.

UNA SORPRESA

Ha estat “una sorpresa per a tots”, han lamentat fonts de la família de Santamaria, que han assegurat que l’ocupació havia augmentat un 50% en els darrers dos anys, arran dels esforços per promocionar l’establiment. “S’estaven fent gestions per omplir aquest espai tan complex”, han afegit.

DESP´RES D’UNA GALA BENÈFICA

Els hereus de Santamaria van rebre la comunicació de NH poc després que, dilluns passat, l’hotel Hesperia acollís un sopar de 800 persones dedicat a la memòria del cuiner i que va servir per recollir fons per ajudar entitats benèfiques. A la gala, a la qual va assistir el president de la Generalitat, la filla de Santamaria, Regina, va anunciar la creació de la ‘Santi Santamaria Fundació’ per preservar el llegat del ‘xef’.

La notícia del tancament de l’Evo arriba després que, el febrer passat, ja tanqués un altre establiment promogut pel cuiner de Sant Celoni. En aquell cas es tractava del restaurant que Santamaria havia obert al Marina Bay Sands, un complex promogut a Singapur per las Vegas Sands, el mateix grup que estudia instal·lar Eurovegas al Baix Llobregat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 111 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't