Una cantata reunirà 300 alumnes de l’Escola de Música i el Pereanton

Uns 300 alumnes de l’Escola Municipal de Música i del Pereanton de Granollers pujaran a l’escenari del Teatre Auditori dijous que ve a les 7 de la tarda per presentar la cantata Sí, sí, Música Sí!

El 9 Nou
19/06/2014

El projecte és fruit d’un any de treball conjunt que s’ha portat a terme dins i fora de les aules, amb la participació dels 150 alumnes de l’escola Pereanton i 150 més de l’EMM, i de molts dels professors. “És una cantata de grans dimensions, amb 300 alumnes cantant, ballant, movent-se i tocant instruments dalt l’escenari”, va comentar Anna Maria Piera, de l’Escola de Música.

La cantata és un projecte que ha implicat molta gent. La lletra i la música de les cançons són de Marta Poal; el guió de Laura Espaulella i Montserrat Morral, que també és l’encarregada de la direcció artística; els arranjaments instrumentals són de Martí Ventura, Joan Vidal, Eduard Herrero, Gener Salicrú i Ferran Besaluch; la direcció escènica i les coreografies, de Carme Nàjera, i la direcció de cors, d’Anna Alegre, Anna Montañá, Francesc Hormigón, Laura Espaulella, Raquel Castro i Marta Poal. La presentació la farà Jordi Puig, percussionista i alumne de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep Maria Ruera.

Piera reconeix que com a Escola de Música ha estat molt enriquidor treballar conjuntament amb alumnes de les dues escoles, i amb els professors dels dos centres, amb perfils i formacions diferents. “També ha estat molt interessant descobrir i compartir eines i recursos musicals de les dues escoles”.

Per a Roser Martínez, directora del Pereanton, ha estat “un projecte de música molt engrescador per a tota l’escola, en què l’eix vertebrador és la música”. La directora va explicar que han treballat en el projecte d’una forma intensa durant tot el curs, i que ara és el moment de compartir-lo amb la ciutat. “Ens comporta poder cantar en directe al Teatre Auditori, cosa que no poden fer tots els alumnes”.

La cantata es basa en cançons que ha escrit Marta Poal al llarg dels anys. Davant aquestes cançons, segons ja explicat Montserrat Morral, “ens vam imaginar un viatge interior, a l’interior de cada persona, buscant el millor de cadascú. Totes les cançons van encaminades al viatge interior, al respecte, a la solidaritat, a l’autoconeixement”.

A partir d’aquetes cançons, Carme Nàjera ha creat una coreografia. “Ha estat molt fàcil, perquè les lletres et transmeten moltes coses”, va explicar la coreògrafa.

L’inici d’aquesta iniciativa es remunta a ara fa dos anys, quan l’EMM i Consevatori, sota el paraigua del Projecte Carles Riera, va presentar i editar la cantata Namana. Música per terra, mar i aire per als centres de Primària. A final de curs, el Perenaton va presentar la seva versió d’aquesta cantata. A partir d’aquí, els dos centres van veure que volien i podien fer un projecte comú.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't