Com el nom indica, només s’hi pot participar amb models de Seat i Fiat Panda, Marbella, i les variants 4×4 d’aquests models. Tot i transcórrer per indrets exòtics, la prova és de dificultat assumible per a aficionats sense experiència en raids. Això ha engrescat una colla d’amics, la majoria del Baix Montseny i amb base a Sant Esteve de Palautordera, a participar-hi. És més: faran el ral·li junts.
Els Trinxapandes, com s’anomenen ells mateixos, són Francesc Echeverría, de Sant Esteve; Jordi Bouso, Jordi Gaspar i Yolanda Ramos, de Sant Celoni; Jesús Arnedo, de Palautordera; Jordi Ambròs, de Llinars; Jaume Estadella i José Domínguez, de Caldes; Miguel Ángel Serrano, de Vilanova, i Marc Juan, de Dosrius.
“Anirem junts i així ens repartirem les càrregues. La idea és anar plegats, estar a la vora i ben comunicats, fer les interpretacions del roadbook entre tots i, si un de nosaltres té una avaria, aturar-nos tots a ajudar”, explica Jaume Estadella. Això sí, es reserven els últims 10 quilòmetres de cada etapa per anar per lliure.
La idea de participar en el Panda Raid va néixer fa un parell d’anys, quan Francesc Echeverría va conèixer una dona que venia de fer el ral·li. “El Francesc fa dos anys que en parla i, a partir d’allà, ha anat engrescant la gent a partir de les trobades al restaurant Net, de Sant Esteve, el punt de trobada per aquest projecte”, explica Estadella. Finalment, l’expedició la formaran NOMS. El pressupost del projecte és variable i Estadella i Echeverría s’acabaran gastant entre 6.000 i 7.000 euros, 1.500 dels quals es van destinar a comprar el cotxe, l’any passat a Madrid. “Van molt buscats perquè ara hi ha aquest tipus de curses”, diu Jaume Estadella, que s’ha passat tot un any preparant el cotxe.
El Panda Raid té una vessant solidària i cada un dels cotxes participants portarà 20kg de material escolar, que lliuraran personalment al llarg de la tercera etapa de la prova. L’ONG que coordina tota l’acció solidària és Associació Camí al Sud. Els vehicles dels Trinxapandes portaran material de diversos tipus (llibretes, pantalles d’ordinador, etc.), i també dues bicicletes. “Ens han explicat que hi ha nens que viuen lluny de les escoles i els poden anar bé”, explica Jaume Estadella.
{{ comment.text }}