El Fraikin BM Granollers, als quarts de final de la Copa EHF en una nova fita històrica

En les anteriors tres participacions a la fase de grups de la segona competició continental el Fraikin BM Granollers havia acabat segon de grup, classificant-se un any pels quarts de final i quedant-ne eliminat en dues. Aquest cop, amb la victòria a Polònia, l’equip no només es classifica per la següent ronda sinó que ho fa com a líder de grup.

Vadim Bogdanov i Bombom Almeida van ser els protagonistes dels primers minuts en què l’Azoty-Pulawy es va posar per davant amb gols del pivot Bartosz Jurecki i Pawel Podsiadlo però a partir del 2-3 aconseguit per Marc García, els d’Antonio Rama van manar sempre al marcador, amb avantatges que, a la primera meitat, van oscil·lar entre els dos i els tres gols. Almeida, molt inspirat als primers minuts, va aturar llançaments exteriors a Podsiadlo i va barrar el pas a Wojciech Guminski des de l’extrem, malgrat que Marko Panic i Nikola Prce van aconseguir empatar a 4.

A partir d’aquest moment el Fraikin va aconseguir connectar amb més facilitat amb Adrià Figueras al pivot -Álvaro Ferrer i Marc Cañellas es van convertir en assistents de luxe- i l’avantatge va tornar a créixer fins els tres gols (6-9), moment en què el tècnic local Daniel Waszkiewicz va demanar temps mort (min. 15:47). L’intercanvi de gols posterior, amb aportació d’Álex Márquez, Figueras, Cañellas o Vukasin Rakocija va conduir a un màxim avantatge de quatre gols (13-17) que va tenir, com a única nota negativa, l’expulsió amb vermella directa per Jorge Silva -amb el temps exhaurit va llançar un cop franc que va anar directe a la cara de Pawel Grzelak.

L’inici de la represa en inferioritat va permetre l’Azoty-Pulawy reduir la diferència a dos gols (15-17) i Marc García va ser exclòs al minut 33. Tot i que en un principi els granollerins van mantenir la distància entre els tres i els quatre gols, el primer quart d’hora de la segona va ser un xic muntanya russa. Les imprecisions en atac i les aturades de Bogdanov -va aparèixer en comptagotes- van permetre que l’equip polonès s’apropés a només un gol (24-25) amb cinc gols de contraatac dels extrems Adam Skrabania i Mateusz Seroka.

Rama va demanar temps mort (min. 44) i la reacció va ser fulminant, amb un Cañellas excepcional que va dirigir i que es va posar l’equip a les espatlles. Quatre gols seguits seus van posar un 26-30 que ja feia presagiar que la victòria no perillaria. Márquez va posar el +5 al marcador (26-31), Gonzalo Porras el +6 (27-33) i, amb la victòria a la butxaca, Rama va donar minuts al jove Pol Valera i a Marc Guàrdia. El primer es va demanar llançar un penal que va marcar de forma magistral i el segon va contribuir amb dues aturades de quatre llançaments en poc més de quatre minuts.

Les victòries del Füchse Berlin davant el Lugi suec (34-25), i del Saint Raphaël Var Handball a la pista de l’Helvetia Anaitasuna (29-38), sumades a la victòria de dissabte del Nexe croat a la pista del Cocks finlandès (20-22) fan que, els rivals que es trobarà el Fraikin al proper sorteig per l’eliminatòria de quarts de final siguin l’equip francès -segon del grup B- i l’equip croat -segon del grup C-. Una eliminatòria en què els granollerins tindran el factor pista a favor i que donarà accés directe a la final a quatre de Magdeburg, on ja espera l’equip alemany, com amfitrió i líder indiscutible del grup A.

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 395 persones.