La Granollers Cup prepara el retorn amb una edició “de transició” però amb més equips internacionals

La participació cau de 324 a 260 equips però n’hi haurà 13 més de fora de l’Estat

De mica en mica es va tornant a una normalitat que semblava que s’havia oblidat. I amb ella es recuperen tradicions i vivències que marcaven la convivència d’una ciutat. Un exemple clar n’és la Granollers Cup, que del 29 de juny al 3 de juliol tornarà a tenyir d’aquella multitud multicolor la plaça de la Porxada, una de les imatges tradicionals de l’inici de l’estiu.

Granollers, en aquesta 22a edició, tornarà a convertir-se en el centre de pelegrinatge de l’handbol base. En un any en el qual s’ha respirat handbol a la ciutat per tots els racons, especialment amb el Mundial femení del desembre. La Cup és un factor clau de generació d’handbol a la ciutat. Ho fa de manera puntual, impactant i explosiva que es fa visible als qui no els interessa particularment aquest esport.

L’edició d’enguany, que des de l’organització, defineixen com “de transició”, manté una salut de ferro en els equips estrangers, amb 90 equips forasters, 13 més que en la darrera edició.

S’intentarà recuperar l’essència de la competició, poder compartir i relacionar-se amb jugadors de diferents països i continents. De fet, des de l’organització asseguren que, a hores d’ara, tot apunta que pot ser una edició força semblant a les anteriors.

“Després de dos anys de suspensió, és un èxit que la puguem fer. A hores d’ara, tot fa indicar que podrà ser una Granollers Cup força normal”, reconeix Pol Garcia, membre de la promoció esportiva del BM Granollers.

La competició és molt més que una simple competició esportiva, va molt més enllà. És una manera de poder conèixer cultures i maneres de fer diferents, per això, les activitats alienes a la pista també en són una part primordial. “La idea és fer un calendari d’activitats similar al que hi havia abans de la pandèmia”, explica Garcia.

Aquesta edició registrarà, com era d’esperar, una davallada important, de 324 a 260 –135 equips masculins i 125 femenins–. Una participació que des de l’organització es veu força positiva. “Esperàvem una davallada més gran fins i tot, no està malament. Encara hi ha una mica de ressaca del coronavirus”, conclou Garcia.

La competició lluirà una diversitat rellevant pel que fa a països de procedència: el torneig congregarà equips de fins a 10 estats diferents, de tres continents. Al marge d’Espanya, Dinamarca, Islàndia, Noruega, Polònia, Àustria, França, Tunísia, l’Argentina i Finlàndia tindran representació.

Noruega serà, de nou, el país estranger que més equips hi aportarà, amb 55. En aquest apartat de participació forana, destaca la presència d’un equip de Tunísia, un país que ja hi havia estat representat fa unes quantes edicions per la seva Selecció juvenil.

La participació nacional i catalana també s’ha vist reduïda amb 40 equips d’arreu de l’Estat i 130 conjunts de Catalunya.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 184 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't