Canovelles va ser el cap de setmana passat el referent en la didàctica de la prehistòria a Catalunya i Espanya amb la celebració de les Jornades de Patrimoni Emergent. Hi van participar 108 professors de tot Catalunya i d’altres indrets com València i Atapuerca.
La majoria dels participants eren docents en actiu interessats a aprofundir en les possibilitats d’aplicació dels continguts didàctics de prehistòria i d’evolució humana. A més, també van poder conèixer l’estat actual de la recerca a través de tallers i ponències.
Durant la inauguració de les jornades es va posar de relleu el potencial de Canovelles pel que fa al patrimoni històric i, en concret, de l’època prehistòrica. I també es va manifestar la necessitat de fer ús de tècniques didàctiques per transmetre el coneixement de la forma més eficaç, ràpida i agradable possible.
En aquests sentit, els participants van poder gaudir de sessions sobre com explicar l’evolució humana o sobre com treballar la prehistòria amb les TIC. També han pogut conèixer actualitzacions pel que fa a la recerca d’aquest període des dels canvis climàtics a la al paper de la dona passant per l’art, la vida o els instruments musicals de la prehistòria.
Les jornades de Patrimoni van acabar amb una fira d’activitats oberta a la ciutadania, i especialment a les famílies amb infants, que han pogut gaudir de tallers per descobrir com es vivia a la prehistòria, fent foc, ceràmica o descobrint quins eren els elements sonors de la prehistòria.
{{ comment.text }}