Els Agents Rurals han comissat un exemplar de gall fer dissecat –una espècie fauna salvatge autòctona que està protegida per la llei i està considerada en risc d’extinció– que es venia a través d’una aplicació per a mòbils de compravenda de tota mena de productes.
La llei de protecció dels animals prohibeix “el tràfic o comerç d’espècies de fauna salvatge autòctona protegida” tant si estan vives com dissecades, com era aquest cas. La limitació afecta tant exemplars adults com cries, ous i, fins i tot, parts o restes dels animals, segons fonts dels Agents Rurals.
El responsable està acusat d’un possible delicte contra la fauna protegida recollit a l’article 334 del Codi Penal, que estableix penes d’entre sis mesos i dos anys de presó o penes d’entre 8 i 24 mesos de multa i d’entre dos i quatre anys d’inhabilitació per caçar a les persones que, entre d’altres, venguin o trafiquin amb espècies de fauna salvatge protegida. A més, s’estableix que si l’espècie està en perill d’extinció –com és el cas– caldrà imposar la pena per la meitat superior.
L’actuació es va desencadenar quan els Agents Rurals van veure que es venia aquest exemplar de gall fer dissecat i que se’n demanaven 2.000 euros en aquesta aplicació. A partir d’aquí, van establir contacte amb la persona que l’oferia i, un cop localitzada i identificada, es va fer el comís de l’exemplar de gall fer.
Els Agents Rurals fan seguiment de vendes d’exemplars d’espècies protegides, tant en botigues físiques com per internet. En aquest sentit, la col·laboració ciutadana és un factor important per ajudar a detectar-ho, destaquen les mateixes fonts a EL 9 NOU. Aquest cos té un equip especialitzat per a aquests casos. És el Grup de Suport de Fauna i Flora, que té coneixements especialitzats i actua amb l’objectiu de vetllar per la protecció dels animals i la flora a Catalunya.
{{ comment.text }}