La seva llarga tradició en l’elaboració de xarcuteria de màxima qualitat els ha fet créixer fins a esdevenir un referent, al sector i a les cases. Embotits Subirats, mestres del sabor des del 1926, ha tancat el cercle amb l’última peça que els faltava per controlar tot el procés productiu: la integració de dues granges de porcs. La nova aliança amb Nutrex Pinsos permetrà controlar el model de cria, més sostenible i respectuós amb els animals. El grup ha iniciat un pla de creixement vertical que s’ampliarà els pròxims mesos.
Arrelat a les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental, bressol de l’empresa, Grup Subirats està ben a prop de celebrar el centenari. Entrevistem els tres germans Subirats, la Meritxell, l’Elisabeth i l’Agustí; són la tercera generació i els qui encapçalen actualment el grup. Fidels al llegat de la família i a la producció de proximitat, per ells “el més important és el màxim sabor i la màxima qualitat dels nostres productes”. La integració de les granges és un pas més cap a l’excel·lència.
Tres germans Subirats de nou donant sentit a les tres SSS del logotip.
Quan el nostre pare va crear el logotip va voler representar la unió dels tres germans Subirats, amb tres esses dins d’un cercle (SSS); ells, els nostres avis, són l’origen de la nostra història. 11 anys després, tornem a ser tres germans els qui encapçalem el grup. Nosaltres som la tercera generació d’una família dedicada a l’elaboració d’embotits i és un autèntic orgull tornar a donar sentit a l’anagrama de les tres esses.
I just ara tanqueu el cicle productiu amb la integració de dues granges de porcs.
Exacte, i és un exemple de com el control exhaustiu de cada fase del procés és garantia de més qualitat encara. Els nostres nivells d’exigència i d’excel·lència són màxims, i tancar el cicle productiu ens permetrà prendre decisions tan importants com l’alimentació i el model de cria dels animals. Busquem sempre oferir més i més qualitat i més bon gust, i en els processos és on sempre podem aplicar-hi millores. L’optimització, l’eficiència i la sostenibilitat són l’horitzó de la nostra visió com a empresa. La integració de les granges ha estat possible gràcies a la unió amb Nutrex Pinsos, amb qui hem creat la societat Cria Responsable SL.
Welfare. Controlar el model de cria contribuirà a la sostenibilitat i el benestar dels animals
Què aportarà l’aliança amb Nutrex Pinsos a les noves granges Subirats?
La unió amb Nutrex Pinsos significa comptar amb un procés productiu completament verticalitzat, un cicle tancat. La integració de les dues granges permetrà controlar tot el procés, des de la cria dels animals fins a l’elaboració dels embotits. Per exemple, podrem assegurar el benestar animal i la sostenibilitat a les nostres instal·lacions, dissenyar i seleccionar fórmules nutricionals a mida per alimentar els porcs i controlar la qualitat en tot el procés.
La integració d’aquestes dues granges és només l’inici?
Sí, l’objectiu a llarg termini és comptar amb la matèria primera suficient per abastir totes les empreses del grup per produir els nostres embotits i així millorar encara més la seva qualitat i sabor.
Quines empreses formen part del Grup Subirats?
Les quatre empreses que formen el Grup Subirats són: l’escorxador (Vic, Osona), l’assecador de pernils (Els Hostalets de Balenyà, Osona), la planta de llescats i desossats (Centelles, Osona) i la fàbrica i obrador dels elaborats (Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Occidental). Totes a Catalunya.
Qualitat. Més control i traçabilitat es traduirà en més qualitat dels productes
S’apropa l’any del centenari, tot va començar aquí al Vallès.
Sí, d’aquí a sis anys celebrem un segle! Tot va començar en una petita botiga de queviures a Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental) on els nostres besavis van escriure la primera pàgina de la nostra història. Més tard, a la Llagosta (el Vallès Oriental), el meu avi va obrir un obrador, que amb els anys esdevindria la planta d’embotits que el meu pare va impulsar i on continuem tenint la nostra seu. Podríem dir que el Vallès és el bressol d’Embotits Subirats i, d’altra banda, Osona ens ha vist créixer, ja que fa més de 40 anys que assequem els pernils als Hostalets de Balenyà i llesquem els productes a Centelles. Ens estimem molt aquestes comarques.
Per què heu concentrat tots els mitjans productius a Catalunya?
Des de l’inici, a Subirats hem treballat compromesos amb els productes i el comerç de proximitat. Tots els nostres mitjans productius són a Catalunya, ens estimem la nostra terra i creiem que hem de contribuir al dinamisme econòmic del territori, des de les granges fins al punt de venda.
Com són de diferents els embotits de Subirats?
Els nostres embotits són d’elaboració pròpia. Cuidem cada fase del procés, des de les nostres granges fins a l’obrador. I a més hi afegim l’ingredient més preuat: el saber fer dels nostres avantpassats. Elaborem embotits de la millor qualitat amb ingredients excel·lents i receptes úniques i el que ens distingeix és el sabor. La nostra llonganissa, que escrivim amb les tres esses de Subirats, és la reina de la casa i ha rebut el reconeixement dels clients pel seu inigualable gust.
Per vosaltres és molt important la història familiar…
Quan parlem del llegat familiar ens agrada dir que és el nostre “tresor”! Per nosaltres, els nostres avis i pares són autèntics mestres i volem preservar la seva passió i les receptes tradicionals, perquè creiem fermament que són úniques.
I què us distingeix dels vostres orígens?
Com els nostres avis, seguim buscant la màxima qualitat i el millor sabor per a tots els nostres productes; treballem amb la mateixa intensitat i amb les mateixes ganes de fer gaudir dels nostres embotits a cada casa. Però ara tenim eines que ens ajuden a acostar els nostres productes a més famílies, d’una manera més sostenible i garantint la màxima qualitat i el màxim respecte per la matèria primera i per l’entorn.
Km0. Tots els embotits Subirats es produeixen a Catalunya
Quins són els vostres “top 3”, els vostres productes estrella?
És difícil escollir. Crec que molts dels nostres embotits són únics! La llonganissa és exquisida i el seu sabor és inconfusible. Just acabem de fer un tast certificat per un organisme independent i, com prevèiem, ha estat l’escollida pel seu gust. El pernil també és un dels nostres productes més reconeguts i és un producte que triomfa més enllà de les nostres fronteres, n’exportem un 85 %. I potser destacaria també el Frankfurt, la recepta la va crear el nostre pare, el seu embotit preferit. Quan se li va ficar al cap elaborar el Frankfurt Subirats va recórrer Europa per aprendre dels millors! Amb la voluntat de fer-ho amb un gust exquisit. Així era el nostre pare…
Quin és el millor consell que us va donar ell, Jaume Subirats?
El nostre pare va voler que treballéssim i ens esforcéssim sempre al màxim per aportar el millor de nosaltres en tot allò que fem. D’ell vam aprendre a elaborar els embotits amb amor, a seleccionar els productes de la millor qualitat. Volia que, per a tothom, les tres esses (SSS) fossin sinònim del gust de sempre. I el seu llegat és present en el nostre dia a dia, en l’esforç i compromís que tots tenim amb clients, proveïdors, treballadors i, sobretot, amb el consumidor que ens tria. Sempre pensem a seguir millorant, perquè creiem que l’excel·lència és oferir la nostra millor versió.
{{ comment.text }}