Els autors vallesans de literatura juvenil Eulàlia Canal i Arturo Padilla cocrearan dues novel·les juntament amb milers d’estudiants catalans i d’arreu del món a través de la plataforma educativa digital Fiction Express. Aquesta plataforma és utilitzada a 200 escoles només a les comarques de Barcelona i a més de 8.000 arreu del món. El seu objectiu és enfortir en els alumnes l’hàbit lector i millorar la seva competència lingüística i el diàleg creatiu treballant la llengua de manera integral.
Aquesta serà la primera experiència d’Eulàlia Canal a Fiction Express. Juntament amb 20.000 alumnes catalans cocrearà la novel·la fantàstica ‘La Nim i el Bosc tenebrós‘. La Nim, que viu al costat d’aquest bosc ple de llegendes, veurà com la seva vida es precipita després de perdre el seu gos i conèixer la Tànit, una estranya i misteriosa noia.
L’autora de Granollers fa anys que compagina la seva professió com a psicòloga amb la literatura, camp en què ha obtingut diversos premis com l’Atrapallibres, al 2008, i el Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil el 2006, per ‘Un petó de mandarina’. L’any passat va guanyar el Premi Llibreter 2022 amb ‘L’hivern del Sr. Jeroni’.
Padilla, per la seva banda, cocrearà amb més de 500.000 alumnes la novel·la realista en castellà ‘Lo que el fuego no quema’. En aquesta obra, els personatges d’altres llibres de l’autor coincidiran en un curs de voluntaris forestals on les coses es complicaran molt quan un d’ells s’aïlla en el seu món degut als records de la seva infantesa.
Padilla ha escrit des de ben jove literatura juvenil en català i castellà. La seva obra li ha fet merèixer una desena de premis, entre els quals destaca el Premi Jordi Sierra i Fabra al 2006 amb només 16 anys, amb ‘El poder de una decisión’. Després van venir altres llibres com ‘Supervivientes detrás de las cámaras’, ‘Nadar o morir’, ‘Fuera de guión‘ o ‘Prisioneros del mar’.
El mètode de Fiction Express, totalment digital, consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per posar l’alumne al comandament de la seva experiència lectora. Això els permet influir en la direcció de cada història de les novel·les votant pels esdeveniments que l’autor escriurà.
D’aquesta experiència de cocrear novel·les se’n deriven altres propostes pedagògiques per als docents, com exercicis de vocabulari i comprensió lectora de cada capítol.
{{ comment.text }}