Granollers presenta el Pacte de Ciutat contra la crisi

Inclou sis compromisos per recuperar el dinamisme de la ciutat i convida persones i entitats a adherir-s’hi

El Consell de Ciutat de Granollers, format per representants polítics, entitats, associacions de veïns i persones designades pel Ple de l’Ajuntament, ha firmat aquesta setmana l’anomenat Pacte de Ciutat per recuperar el dinamisme de la ciutat arrel de la Covid-19. Els membres del consell i els representants dels grups polítics municipals van escenificar la firma de l’acord en un acte, aquest dimecres a la tarda al pati del Museu de Ciències Naturals, la Tela.

El document inclou sis compromisos i emplaça totes les persones que viuen, treballen o tenen una vinculació amb Granollers, així com entitats, empreses i institucions a adherir-s’hi. Durant un mes, els membres del consell han treballat per donar resposta a un encàrrec que els va fer la Junta de Portaveus de l’Ajuntament el dia 19 de juny. El pacte proposa definir un model de ciutat a partir del desplegament de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pel que fa a la resta de compromisos, el pacte parla de promoure una ciutat amb valors que la defineixin com a comunitat, treballar per una ciutat sostenible i saludable, reforçar el model de ciutats educadora i cultural, dinamitzar l’activitat econòmica i impulsar la tecnologia i la connectivitat digital per a totes les persones que hi viuen.


GRUPS DE TREBALL AL SETEMBRE

El Pacte de Ciutat està penjat al web de l’Ajuntament i s’hi podran adherir totes les persones que ho desitgin, en nom propi o d’alguna entitat, empresa o institució. El Consell de Ciutat convida la ciutadania a participar també activament en els grups de treball que es posaran en marxa a partir del setembre per concretar accions i mesures que facin efectius els sis compromisos. Unes accions que han de ser concretes i avaluables i s’hauran de fer a partir de l’anàlisi de les dades, dels recursos disponibles i de la participació activa dels diversos agents implicats.

Es tracta d’impulsar un treball conjunt amb els agents econòmics i socials de la ciutat, les entitats i els grups polítics amb representació a l’Ajuntament que incorpori, des del seu inici, la participació ciutadana i de persones expertes en els temes a tractar. Les conclusions es traslladaran al govern municipal per tal que les valori i les concreti en un pla d’acció.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 71 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't