Trocateatre estrena ‘Descriu la nit’ a Sant Celoni

El grup de teatre de Sant Celoni farà tres funcions el cap de setmana d’aquesta obra de Rajiv Joseph

Trocateatre ha tornat a apostar per l’autor Rajiv Joseph en el seu nou muntatge, ‘Descriu la nit’. La companyia de teatre de Sant Celoni, dirigida per Pep Duran, estrenarà l’obra aquest cap de setmana al Teatre Ateneu amb tres funcions divendres, dissabte i diumenge. Anteriorment, el grup ja havia portat a escena ‘Els guàrdies de Taj Mahal’, que també van estrenar a Sant Celoni i que després van portar a fer una temporada petita al Teatre Gaudí de Barcelona.

Aquesta és la primera vegada que ‘Descriu la nit’ es presenta a Catalunya i en català. La primera vegada que es va estrenar va ser el 2017 a Houston. També es va poder veure a Nova York i a Londres.
Es tracta d’una producció ambiciosa, amb una història que té lloc en un període de 90 anys, des del 1920 al 2010, a partir de tres històries diferents. El que té d’especial la funció, la companyia ho resumeix amb una frase, “la fragilitat de la veritat”, perquè alguns personatges són personatges històrics que van existir, i algun encara és viu en l’actualitat, però el que s’explica en la funció no és necessàriament veritat.

L’obra comença el 1920 en un camp de batalla a Polònia, a la guerra russa-polonesa. Un oficial jove, Nikolai Yezhov, que anys més tard esdevindria la mà dreta de Stalin i cap de la NKVD, coneix també un jove periodista i escriptor, Isaac Babel. La segona història se situa al 1989, a Dresden, poc abans de la caiguda del mur de Berlín, on una jove vol fugir a l’oest i un jove oficial rus intenta impedir-li-ho. La tercera història comença el 2010 a la ciutat russa de Smolensk, quan un avió que portava bona part del govern polonès es va estavellar i hi van morir tots els passatgers.

La funció també parla de les ‘fake new’s, del poder i de Vladimir Putin. Trocateatre ha volgut fer una producció molt fidel a tots aquests elements, començant per la posada en escena ambiciosa –“creiem que el text ho necessita”–, amb un equip actoral implicat i amb molt de talent i unes col·laboracions importants, des del disseny i realització del vestuari fins a la música, passant pel disseny i la construcció de l’escenografia. “En l’àmbit escenogràfic serà espectacular, però el més important, pensant que ens ajudi a explicar bé la història, a guanyar agilitat i ritme”, diu el director.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 746 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't