EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ripoll vol que Carreteres arregli l’antiga C-17 per a casos d’emergència

L’Ajuntament de Ripoll demanarà a la Direcció General de Carreteres que faci obres de millora a l’antiga C-17 en el tram que passa per Terradelles.

El 9 Nou
21/07/2015

El motiu és que sovint es fa servir per desviar el trànsit en el cas d’un accident o obres, i la carretera està en molt mal estat. En els darrers dies s’ha donat aquest cas, ja que es va esfondrar una part del sostre del túnel de Terradelles i es va haver de tallar el trànsit.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Xavier Cima, “l’estat del ferm de l’antiga carretera està en molt mal estat”, i afegeix que “en el cas que s’hagi de convertir en una via de servei per si s’ha de tallar la carretera principal, tal com passa moltes vegades, ha d’estar en unes mínimes condicions de seguretat”. Cima diu que “som conscients” que la Generalitat encara té poca capacitat per fer inversions, però tampoc es tractaria d’una gran obra sinó que el que demana l’Ajuntament de Ripoll és una actuació per garantir la seguretat dels vehicles que hi han de passar quan es desvia el trànsit. El ferm de l’antiga C-17 està malmès pel pas del temps i la manca de manteniment, ja que és una via molt poc utilitzada, només pels pocs veïns que tenen casa per aquesta zona.

Pel que fa a l’esfondrament que va patir una part del túnel de Terradelles, a la C-17, no va provocar danys. Les plaques del sostre van caure “però va ser una part molt petita”, segons explica Cima. Els Mossos d’Esquadra, però, van desviar el trànsit per poder retirar els desperfectes i evitar així que causessin alguna situació de perill. Al cap de poca estona es va restablir la normalitat. Durant tota la setmana passada es van estar fent obres de reparació al túnel, i el trànsit estava restringit a un sol carril dins el túnel. En els propers dies s’acabaran els treballs.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't