El seu fundador, Salvador Borrell i Marmiñà, nascut a Can Met Sidru, va deixar la casa de pagès per dedicar-se a fer i a vendre pa.
La seva filla, Consol Borrell, durant molts anys al capdavant del Forn del Sol i ara ja jubilada, assenyala que primer es venia pa a Ca la Rita del Vi, i que el seu pare va obrir el Forn del Sol en el lloc actual –a la confluència entre el carrer Calàbria i la Carretera Nova– en plena Guerra Civil. Des d’aleshores, han estat tres generacions les que s’han ocupat del negoci: el fundador, Salvador Borrell; després la seva filla Consol, i des de fa uns anys els seus néts, Jaume Roca Borrell (a l’obrador) i Maria Roca Borrell (a la botiga).
Les raons del tancament del negoci i de la venda de l’edifici s’han de buscar en la crisi de vendes del sector per la competència molt dura que han d’afrontar els forns tradicionals. “Ara venen pa a les gasolineres, als supermercats, a tot arreu… Però la qualitat no es pot ni comparar a la que donàvem nosaltres”, afirma Consol Borrell.
Durant molts anys, el Forn del Sol tenia l’únic obrador de la Garriga. L’Agrupació de Forners hi feia el pa per a tots i al matí el repartien a cada botiga en una furgoneta.
{{ comment.text }}